Η Μαθητιώσα Νεολαία της Λαμίας ετίμησε τους Τρείς Ιεράρχες

Με την παρουσία πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εορτάσθηκε σήμερα η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολή μας.

                Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

                Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεώνησε ο Θεολόγος κ. Γρηγόριος Κωσταρέλος καθηγητής του 8ου Γυμνάσιο Λαμίας.

                 Στην ομιλία του ο κ. Κωσταρέλος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των Τριών Ιεραρχών, στο γεγονός ότι έθεσαν την κοσμική σοφία στην υπηρεσία της άνωθεν σοφίας. Επεσήμανε την ανεκτίμητη προσφορά τους στην γόνιμη σύζευξη του Χριστιανισμού και του ελληνισμού. Ετόνισε ότι με λόγια και έργα Εδόξασαν οι Τρείς Ιεράρχες τον θεό και κάλεσε τους πιστούς να εφαρμόσουν τη Θεία διδασκαλία τους εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι αν συμβεί αυτό, όλα θα αλλάξουν προς το καλλίτερο στην κοινωνία μας.

                 Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού  ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου ανέγνωσε το μήνυμα της  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την μαθητιώσα νεολαία, στο οποίο  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ο Β' και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονίζουν ότι οι Τρείς Ιεράρχες είναι για τους μαθητές πρότυπα ακεραιότητας και ήθους και τους ευχήθηκαν στους υψηλούς στόχους τους να έχουν πάντα την προστασία και ευλογία τους.

                 Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας και προκοπής των μαθητών και καθηγητών των σχολείων της περιοχής μας, στο τέλος της οποίας  ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή και χαρά του που στην περιφέρειά μας ο εορτασμός τελέσθηκε όπως έπρεπε, συγχαίροντας τον περιφερειακό Διευθυντή της Εκπαιδεύσεως και τους συνεργάτες του για την παρουσία και των ιδίων αλλά και των πολλών μαθητών και μαθητριών. Επαίνεσε τον ομιλητή για την εξαιρετική ομιλία του και ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και όρεξη για μάθηση.

                Στον εορτασμό παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος  κ. Ευθύμιος Γκούμας, ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Σπυρίδων Πιλιτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Διευθυντές, Εκπαιδευτικοί και πλήθος μαθητών  από τα  σχολεία της Λαμίας, καθώς και  η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη