Έκθεση Φωτογραφίας του Δαμιανού Μωραΐτη στη Λιβαδειά

Πρόσκληση
Λιβαδειά 07/02/2018
 
Δαμιανός Μωραΐτης
Έκθεση «λευκή μοναξιά»

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «λευκή μοναξιά» στο Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση του φίλου Νίκου Λαμπρόπουλου.

Η «λευκή μοναξιά» είναι μια διαχρονική ενότητα, που ξεκίνησε περίπου το 1984 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει αναλογικές και ψηφιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Λιβαδειά πάντοτε χιονισμένη. Παρουσιάζονται σημεία της πόλης που στους νεότερους ίσως είναι άγνωστα, μερικά μάλιστα περισσότερες από μια φορές καταγράφοντας την «πορεία» τους στο χρόνο. Ενώ δεν προσπάθησα να το αποφύγω, η πρόθεση μου πάντως δεν είναι να προκαλέσω την περιέργεια των νεότερων και την νοσταλγία των παλιότερων. Εκείνο που ήθελα, όλα αυτά τα χρόνια που έβγαζα αυτές τις φωτογραφίες, ήταν να μεταφέρω το αίσθημα μοναξιάς που και σήμερα ακόμη φουντώνει μέσα μου καθώς περπατώ στην πόλη τις μέρες που έχει χιονίσει.


Κάθε φορά που κοιτώ αυτές τις φωτογραφίες μια φράση γυρίζει συνεχώς στο νου μου «η μοναξιά είναι χρώματος λευκού». Αυτό το σλόγκαν είναι ο δικός μου τρόπος να «μιλήσω» για τα συναισθήματα μου και να πω μερικές σκέψεις μου για τη μοναξιά:


−   Για να ξεφύγουμε από τη μοναξιά, που ποτέ δεν είναι επιλογή μας, πρέπει να ξεφύγουμε από αρνητικές σκέψεις, να απελευθερωθούμε από αυταπάτες, από σχέσεις επίπονες, γενικά από καθημερινά κοινωνικά πρότυπα και ανάγκες, που μας έχουν διαποτίσει.
−   Να μην αφήνουμε την επιθυμία να αγαπηθούμε να γίνει ανάγκη.
−   Η μοναξιά είναι η κατάσταση στην οποία όλες οι σελίδες της ζωής είναι κενές, λευκές.

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 όσοι θελήσετε και μπορέσετε ελάτε, στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Έκφραση», να πιούμε ένα κρασάκι και να συζητήσουμε.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη