Μάξιμος Χαρακόπουλος από τη Λαμία: Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ:

Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη

·           Τα Ίμια είναι Ελλάδα – όχι σε σαλαμοποίηση του “μακεδονικου”!

«Η συνάντησή μας γίνεται στον απόηχο της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Τα Ίμια είναι Ελλάδα και αυτό θα πρέπει να καταστεί, με κάθε τρόπο, σαφές στην Τουρκία που αμφισβητεί συστηματικά το στάτους κβο στο Αιγαίο». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα στη Λαμία. Πρόκειται για τη δεύτερη διευρυμένη συνεδρίαση, μετά από αυτή στη Θεσσαλία, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες στις έδρες όλων των Περιφερειών της χώρας.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τον χειρισμό του «μακεδονικού» όπου επιδίδεται σε «μυστική διπλωματία», ενώ «όπως φαίνεται διολισθαίνει σε “σαλαμοποίηση” της επίλυσής του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί την παραχάραξη της ιστορίας και τους σφετεριστές της κληρονομιάς μας, με την κατασκευή δήθεν μακεδονικού έθνους».

Όχι αρένα μονομάχων για Νοβάρτις…
Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «μετά την αίσθηση που προκάλεσαν τα ογκώδη συλλαλητήρια για το “μακεδονικό” η κυβέρνηση κατέφυγε σε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με την υπόθεση Νοβάρτις, με βαριές σκιές παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης. Βεβαίως, η υπόθεση αυτή έχει διεθνείς διαστάσεις, και η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είπε ότι επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα μεταβληθεί σε αρένα μονομάχων, όπου ο θάνατός σου είναι η ζωή μου. Το πραγματικό θύμα μιας τέτοιας διολίσθησης θα είναι η ίδια η χώρα».
Ο τομεάρχης της ΝΔ καυτηρίασε «την έξαρση της ανασφάλειας των πολιτών στην τριετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Μίλησε για «εκλεκτικές συγγένειες με κύκλους περιθωριακών “συλλογικοτήτων”», και για «ιδιαίτερη στοργή και προστασία της κυβέρνησης σε έκνομες ενέργειες γνωστών-αγνώστων, όπως ο Ρουβίκωνας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε «στα Εξάρχεια και άλλες νησίδες ανομίας, που βρίσκονται στο απυρόβλητο, έχοντας μεταβληθεί σε χώρους χωρίς κρατική εξουσία, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν εντολές από το αρμόδιο υπουργείο να φυλάττουν μόνον την ντε φάκτο συνοριακή γραμμή».


Ο Κώστας μπορεί να σμίξει με τον πατέρα του;
Επισήμανε την επιδείνωση της κατάστασης στα ΑΕΙ, από τον «νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο της ασυδοσίας». Αναφέρθηκε στις καταγγελίες από διδάσκοντες και φοιτητές στο Πάντειο, στο ΑΠΘ, στο ΟΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Όπως είπε «όσα μαθαίνουμε ξεπερνούν κάθε φαντασία, για ληστείες, για άσκηση βίας, για εκβιασμούς, και κλίμα τρομοκρατίας, για χρήση και εμπορία ναρκωτικών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ακόμη και βιασμούς! Και απέναντι σε αυτές τις καταγγελίες η κυβέρνηση παραπέμπει στο… ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα για την αντιμετώπισή τους!
Κερασάκι στη τούρτα της ανομίας, η κάθε τρεις και λίγο αδειοδότηση του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, που συνιστά και πρόκληση απέναντι στην ευνομούμενη κοινωνία αλλά, κυρίως, στα παιδιά και στους συγγενείς των θυμάτων του. Στην αίτηση αδειοδότησης ο Κουφοντίνας επικαλείται την ανάγκη να σμίξει με την οικογένειά του. Νωρίτερα, είδα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον Κώστα Μπακογιάννη. Ο Κώστας μπορεί να σμίξει με τον πατέρα του; Η ΝΔ δεσμεύεται ως κυβέρνηση να επανασυστήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ΄ για τρομοκράτες και όχι μόνο. Όπως, επίσης, θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου που έχει βγάλει από τις φυλακές πάνω από 10.000 έγκλειστους, ανεξάρτητα από τα αδικήματά τους, με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των φυλακών».

Αξιοπρεπείς αμοιβές
Στη Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο κ. Χαρακόπουλος παρουσίασε τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για απόδοση του υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και για ένα νέο Μισθολόγιο με αξιοπρεπείς αμοιβές στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνεδρίαση, το λόγο έλαβαν ο Συντονιστής του Τομέα π. Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ανθρωπινού Δυναμικού κ. Νικόλαος Διαμαντής και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας κ. Στέλιος Κανέλλος.
Τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετείχαν σε αυτές με παρεμβάσεις: ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαμίας κ. Δήμος Καλαμπαλίκης, οι πρώην Βουλευτές κα Ελένη Μακρή και κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ κ. Κώστας Μπαγινέτας, το Μέλος της Π.Ε. της ΝΔ κ. Θωμάς Τσαντήλας και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λαμίας της Ν.Δ. Ευάγγελος Μπλούνας..
Ουσιαστικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και προτάσεις για την επίλυση τους, έκαναν με παρεμβάσεις τους οι: κ.κ. Ιωάννης Σταμούλης Πρόεδρος ΕΑΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος Πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ, Γεώργιος Μπράνης Πρόεδρος Αξιωματικών ΕΛΑΣ Στερεάς Ελλάδος, Αργύρης Μαυράκης Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδος, Δημήτριος Γεωργαντάς Αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδος, Νικόλαος Κατσαμάς Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Φθιώτιδας, Ευάγγελος Υφαντής Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Κρεμμύδας Περιφερειακός Εκπρόσωπος Στερεάς Ελλάδος ΕΑΠΣ, Σπύρος Ραπτάκης Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών Ευβοίας και ο Γεώργιος Τριανταφύλλου Ανώτατος Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α..



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη