Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: Με τους πρόσφυγες κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας, το Σάββατο 17/3 στην πλ. Πάρκου

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: Με τους πρόσφυγες κατά του ρατσισμού, του φασισμού, 
του πολέμου και της φτώχειας.
Σάββατο 17 Μάρτη 2018 στην πλ. Πάρκου στις  12 πμ
 

Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους διαδηλώνοντας ενωμένοι με αλληλεγγύη εργαζόμενοι, άνεργοι, πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα κοινό μέτωπο για να αντισταθούμε στη μνημονιακή φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό, τις διακρίσεις, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και καλύτερη ζωή για όλους. Διαδηλώνουμε σε πολλές χώρες και πόλεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πιάνοντας το νήμα από τη περσινή διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη, για να μπει φραγμός στην επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες ντόπιων και μεταναστών.  
Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετράμε πάνω από 60.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη χώρα και τραγικό πολλαπλασιασμό των πνιγμών στη Μεσόγειο με πάνω από 5.000 καταγεγραμμένους νεκρούς το 2016-2017 στη θάλασσα ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία. 
⦁    Αντιστεκόμαστε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες και των ανοικτών για τους «επενδυτές». Να φύγει η Frontex. 
⦁    Δεν ανεχόμαστε οι ζωές των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά και στην ενδοχώρα να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ζητάμε την  μετεγκατάστασή τους από τα hot-spot του Αιγαίου και τα άθλια προσφυγικά στρατόπεδα της ενδοχώρας σε διαμερίσματα με ανθρώπινες συνθήκες και πλήρη δικαιώματα στη μόρφωση, την περίθαλψη, την εργασία.
⦁    Αντιδρούμε σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς και των ναζιστικών προκλήσεων της Χρυσής Αυγής και των παρακλαδιών της. Να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χ.Α. Να κλείσουν τα γραφεία της. Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες.
⦁    Γυρνάμε την πλάτη στην υστερική εκστρατεία γύρω από το «όνομα Μακεδονία», που ανοίγει το δρόμο στα τάγματα εφόδου των νεοναζί.
⦁    Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και της συνεχιζόμενης παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για συνέχιση των πολέμων. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ένα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
⦁    Λέμε όχι στις ασκούμενες πολιτικές των οικονομικά ισχυρών που φέρνουν φτωχοποίηση και εξαθλίωση.
⦁    Απέναντι στις ανοικτές ή συγκαλυμμένες πολιτικές του ρατσισμού, της φτώχειας, των διακρίσεων,  και της ανοχής στο φασισμό, από όπου και να προέρχονται κράτος, κυβέρνηση, κόμματα, δημοτικές αρχές, αντιτάσσουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων. 
⦁    Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης.
⦁    Ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα, παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και το δικαίωμα να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι. 
⦁    Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
⦁    Όλα τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα κάμπ.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη