ΟΝΝΕΔ: Πρωταθλήτρια αποτυχίας η κυβέρνηση

ΟΝΝΕΔ: Πρωταθλήτρια αποτυχίας η κυβέρνηση

Υπό το βάρος άλλης μίας αποτυχίας, η κυβέρνηση κατέφυγε στη μόνη λύση που ξέρει να εφαρμόζει: λουκέτο κατόπιν εορτής και βλέπουμε. Η κυβέρνηση που έκλεισε τις τράπεζες έρχεται σήμερα να κλείσει τα γήπεδα γιατί πλέον δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τους ευνοούμενούς της που η ίδια αποθράσυνε. Οι εικόνες της ένοπλης εισβολής συνοδεία μπράβων δεν μας γυρίζουν στο παρελθόν, όπως είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός, αλλά αποτελούν πρωτοφανή στα χρονικά διασυρμό της χώρας. Αν στην κυβέρνηση μεριμνούσαν εγκαίρως, η (ας ελπίσουμε προσωρινή) διακοπή του πρωταθλήματος δεν θα καθίστατο αναπόφευκτη.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από θεσμική θωράκιση και από νόμους που θα εφαρμόζονται για όλους. Η ανοχή στη βία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περισσότερη βία. Είναι επιβεβλημένη, λοιπόν, η σκληρή και παραδειγματική τιμωρία εκείνων που αντιλαμβάνονται τα γήπεδα σαν πεδίο μάχης ή σαν πασαρέλα για επίδειξη δύναμης. Αντίθετα, το τελευταίο που έχει ανάγκη το ποδόσφαιρό μας είναι η διεθνής απομόνωση: η Ελλάδα δεν «εξάγει» επεισόδια, πολύ απλά γιατί όσοι χούλιγκαν βρίσκονται στο εξωτερικό γνωρίζουν ότι θα υποστούν άμεσα τις πολύ βαρύτατες συνέπειες των πράξεών τους. Πρέπει, λοιπόν, να εφαρμοστεί ό,τι συμβαίνει και εκτός συνόρων, κάτι, όμως, που ο κύριος Τσίπρας και οι κυβερνητικοί εκλεκτοί του ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν, καθώς είναι αντίθετο στις ιδεοληψίες και τις εξαρτήσεις που έχουν.

Τομέας Αθλητισμού

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη