Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Σε ένα από τα χειρότερα (αν όχι το χειρότερο) ποιοτικά παιχνίδια της φετινής Σούπερ Λιγκ, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης έμειναν στο ισόπαλο 0-0 που φάνηκε να ικανοποιεί και τις δύο ομάδες στην μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.
Η Λαμία υποδέχθηκε τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της αγωνιστικής για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Αμφότερες οι ομάδες πριν την σέντρα είχαν 25 βαθμούς, τέσσερις παραπάνω από την Κέρκυρα (21β.) που βρίσκεται, εντός της επικίνδυνης ζώνης, στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και την Δευτέρα φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Το παιχνίδι ήταν κάκιστο ποιοτικό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες αξιόλογες ευκαιρίες. Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και έδωσε σε Λαμία και Απόλλων από έναν «χρυσό» βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να αγωνίζονται και τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ.
Ένα ημίχρονο με… μία ευκαιρία!
Οι δύο ομάδες έπαιξαν σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους με πολυπρόσωπη άμυνα με αποτέλεσμα οι επιθετικοί να μην μπορούν να βρουν διάδρομο προς την αντίπαλη περιοχή. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ είχε μία ελαφριά υπεροχή κυρίως στα ποσοστά κατοχής της μπάλας ωστόσο αυτή δεν μεταφράστηκε σε ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Απόλλωνα.
Το πρώτο μέρος κύλησε με μόλις μία αξιόλογη φάση για τις δύο ομάδες. Αυτή ήταν για τη Λαμία στο 39’ όταν ο Μπούτνικ δοκίμασε έξω από την περιοχή ένα συρτό σουτ και ανάγκασε τον Χουάντερσον να πέσει και να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν την πρώτη τους τελική στο ματς ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45’ και ήταν ένα πολύ άστοχο σουτ του Ελμπάζ από μακρινή απόσταση που δεν ανησύχησε καθόλου τον Παπαδόπουλο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο που τελείωσε το πρώτο με την διαφορά ότι η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν αυτή που είχε υπέρ της τα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, η Λαμία ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη όταν ο Παντελιάδης στο 55’ από πλάγια θέση σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα να περάσει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων άουτ. Το παιχνίδι συνέχισε να προσφέρει κακό θέαμα και ενδεικτικό είναι πως ο κόσμος που βρέθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας δεν δίστασε να εκφράσει την δυσφορία του σε ορισμένες περιπτώσεις.
Από μία ευκαιρία για την κάθε ομάδα
Έπρεπε να φτάσουμε στο 64’ για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους φιλοξενούμενους με τον Ελμπάζ μέσα από την περιοχή να μην βρίσκει στόχο μετά από γύρισμα του Στάθη από δεξιά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν σε αυτή την ευκαιρία στο 70’ με τον Παντελιάδη μετά από κόντρες στην περιοχή του Απόλλωνα να κάνει το βολέ και να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον.
Στο 79’ ο Κονέ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή και ο Χουάντερσον μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Αυτή ήταν η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στην εστία. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς που και έτσι μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη δεν άλλαξε κάτι. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και φάνηκε να τις βολεύει αμφότερες.
Το ταμείο του αγώνα: Πολύ κακό θέαμα και από τις δύο ομάδες στα 90’ του αγώνα. Ελάχιστες καλές στιγμές με τους δύο προπονητές να έχουν παρατάξει με αμυντικούς προσανατολισμούς τις ομάδες τους θέλοντας πρώτα από όλα να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν. Το τελικό 0-0 φάνηκε να αφήνει ευχαριστημένους και τους δύο στην μάχη για παραμονή.
Αυτοί που ξεχώρισαν: Δύσκολο να βρει κανείς κάποιον να ξεχώρισε σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Πολλά λάθη, ελάχιστες καλές ενέργειες και γενικά χαμηλός βαθμός σχεδόν για όλους.
Ο έλεγχος των διαιτητών: Εύκολο απόγευμα για τον Ζαχαριάδη και τους βοηθούς τους. Δεν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες φάσεις, έκαναν σωστή χρήση καρτών και γενικά πέρασαν απαρατήρητοι. Εξαίρεση μία λάθος υπόδειξη οφσάιντ στον Απόλλων στο πρώτο μέρος, σε μία φάση που πάντως δεν είχε συνέχεια.

Οι συνθέσεις:
Λαμία: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Μπουλούλης, Πίτι (30’ Ακόστα), Τσούκαλος (69’ Φράγκος), Μπούντνικ (85’ Κουτρομάνος)
Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς, Ναδάλες (37’ Κούρος), Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (46’ Σιατραβάνης), Ελμπάζ (85’ Ανιέτε), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες

http://www.sdna.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη