Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα με θέμα: «Η διαχρονική αξία των μετρήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα, η εκδήλωση - ημερίδα με θέμα: «Η διαχρονική αξία των μετρήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας», την οποία διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών-Εισπρακτόρων Ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ).
Στην ημερίδα, αναδείχτηκε η διαχρονική αξία της νευραλγικής δραστηριότητας της Καταμέτρησης Ηλεκτρικής Ενέργειας, η σπουδαιότητα των ακριβών μετρήσεων και των εμπεριστατωμένων ελέγχων της μετρητικής διάταξης, αλλά κυρίως, η αδιαμφισβήτητη, κομβική συνεισφορά, των Καταμετρητών τακτικών υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ. 
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Καρέλης, παρουσίασε την ιστορία της ηλεκτρικής ενέργειας, των μετρητών και των μετρήσεων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εξήρε τον διαχρονικά σπουδαίο ρόλο του καταμετρητή, από την εποχή των Καταμετρητών-Εισπρακτόρων, ως την σημερινή εποχή της τεχνολογίας, των «έξυπνων» μετρητών και της Τηλεμετρίας. Κλείνοντας, παρουσίασε τις προτάσεις του Σωματείου για την καταμέτρηση και το εξαιρετικά σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει στο άμεσο μέλλον, υπό τις νέες συνθήκες και τις τεχνολογικές εξελίξεις, η ειδικότητα του Καταμετρητή και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που την απαρτίζει.
Ο κ. Κίμων Κουλιεράκης, Τομεάρχης Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην εκπαίδευση των καταμετρητών του ΔΕΔΔΗΕ, που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια και στα σημαντικότατα αποτελέσματα που είχε αυτή για την εταιρία. 
Ο κ. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, Διευθυντής Κλάδου Μετρήσεων της Διεύθυνσης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρθηκε στην τεχνολογία των «έξυπνων» ηλεκτρονικών μετρητών, αλλά και στο νευραλγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Καταμετρητής στην εποχή της τηλεμέτρησης. 
Ο κ. Βασίλης Ρογκάκος, Τομεάρχης Λειτουργίας Τηλεμέτρησης της Διεύθυνσης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρθηκε στην λειτουργία των Κέντρων Τηλεμέτρησης, στη λειτουργία, συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, τον έλεγχο ορθής λειτουργίας μετρητικής διάταξης και πολλά άλλα, στο ήδη εγκατεστημένο σύστημα της τηλεμέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. 
Ο κ. Παναγιώτης Χλαμπέας, Τομεάρχης Εργαστηρίων & Ασυρμάτων της Διεύθυνσης Δικτύου, έκανε εκτενή αναφορά στον καίριο ρόλο του καταμετρητή στους σημερινούς ελέγχους των μετρητικών διατάξεων, μέσω των επιτόπιων μακροσκοπικών ελέγχων και των σχετικών δελτίων αναφοράς.
Παράλληλα στην ημερίδα προβλήθηκε βίντεο με εικόνες από την δραστηριότητα της «μάχιμης» καταμέτρησης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ, η κ. Αθηνά Μανουσάκη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κωνσταντίνος, Ανδρεάδης, Διευθυντής Κλάδου Μετρήσεων της Διεύθυνσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κίμων Κουλιεράκης, Τομεάρχης Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Βασίλης Ρογκάκος, Τομεάρχης Λειτουργίας Τηλεμέτρησης της Διεύθυνσης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Παναγιώτης Χλαμπέας, Τομεάρχης Εργαστηρίων & Ασυρμάτων της Διεύθυνσης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, εκ μέρους του Δ.Σ. Ομίλου ΔΕΗ ο κ. Παντελής Καραλευθέρης, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Τομεάρχης Marketing & Εξυπηρέτησης Πελατών στο Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων (ΚΔΕΠ) της ΔΕΗ, ο κ. Κωνσταντίνος Μασούρας, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Συμεών Τσολακίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας Εργασίας της Διεύθυνσης Οργάνωσης, Ασφάλειας Εργασίας & Στεγαστικής Μέριμνας του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Γιώργος Κότσαλος, Βοηθός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, η κ. Ιωάννα Νικολάου, Τομεάρχης Χρηστών Δικτύου της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κώστας Λεβεντάκος, Τομεάρχης στη ΔΠΑ, ο κ. Φώτης Τσολακίδης, υπεύθυνος για θέματα καταμέτρησης ΔΠΑ, η κ. Νότα Κωνσταντάρα, Τομεάρχης Χρηστών Δικτύου της Περιοχής Μεσογείων της ΔΠΑ, ο κ. Μιχαήλ Μπρούστης, Γενικός Διευθυντής Υποστηρικτικών Λειτουργιών του ΔΕΔΔΗΕ, ο Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο Αντώνης Καρράς, Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο Κώστας Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ, ο  Γιώργος Μπούκουρας, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου Υπαλλήλων (ΠΑ.Σ.ΥΠ.) ΔΕΗ, ο Γιάννης Μαρκουλής, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού (ΣΕΠ) ΔΕΗ και Τομεάρχης Πολιτικής Ασφάλειας & Φύλαξης Εγκαταστάσεων (ΔΥΣ) της ΔΕΗ, ο Αριστοτέλης Βασιλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Προσωπικού Ασφαλείας (ΠΑΣΠΑ) ΔΕΗ,  ο Στέφανος Κουνούκλας, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ της ΕΤΕ/ΔΕΗ, ο Κώστας Διακουμάκος, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου Υπαλλήλων (ΠΑ.Σ.ΥΠ.) ΔΕΗ, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί συνάδελφοι Καταμετρητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Επαρχία.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο κ. Παντελής Καραλευθέρης, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., Ο κ. Κωνσταντίνος Μασούρας, Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Αντώνης Καρράς, ο Κώστας Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ, ο  Γιώργος Μπούκουρας, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου Υπαλλήλων (ΠΑ.Σ.ΥΠ.) ΔΕΗ, ο Γιάννης Μαρκουλής, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού (ΣΕΠ) ΔΕΗ, ο Αριστοτέλης Βασιλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Προσωπικού Ασφαλείας (ΠΑΣΠΑ) ΔΕΗ,  ο Στέφανος Κουνούκλας, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ της ΕΤΕ/ΔΕΗ και ο Νίκος Χριστοδούλου, πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. ΠΣΚΕ/ΔΕΗ και μέλος Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Novus City Hotel, 
Καρόλου 23 (Πλατεία Καραϊσκάκη), στην Αθήνα.
Τα πρακτικά της ημερίδας θα είναι διαθέσιμα σύντομα για κάθε ενδιαφερόμενο.
Το Γραφείο Τύπου 
Π.Σ.Κ.Ε.-ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ






























































































Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη