Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μαγκλάρα για το θέμα της εκπομπής των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Στερεάς Ελλάδας

“Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μαγκλάρα για το θέμα της εκπομπής των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών  της Στερεάς Ελλάδας”.

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Λουκά Υπερήφανο συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μαγκλάρα με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα εκπομπής των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών  σε όλο το εύρος της Στερεάς Ελλάδας, καθώς το 60% περίπου του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε αυτά.
Στην αντιπροσωπεία, πλην του Προέδρου, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Καπεντζώνης, η Δήμαρχος Λεβαδεών, κα Πούλου, ο Δήμαρχος Λοκρών, κ. Λιόλιος και το Μέλος του ΔΣ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πρατσόλης. Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας συμμετείχαν ο επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Πολυτεχνείου, κ. Καψάλης, εκπρόσωπος της ΕΡΤ και τα υπόλοιπα μέλη της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, που ασχολείται με τα θέματα εκπομπής των εθνικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.
Ο κ. Υπερήφανος αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Γενικό Γραμματέα καθώς με τις άμεσες παρεμβάσεις του, που αφορούσαν σε νομιμοποίηση κέντρων εκπομπής και χρήση νέων κέντρων εκπομπής, θα μπορούν επίσημα 140.000 επιπλέον πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να λαμβάνουν το σήμα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποιες πρόσθετες δράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την εκπομπή του σήματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95% της έκτασης της Περιφέρειας.
Τις θέσεις του Προέδρου υποστήριξαν και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, ενώ αναφέρθηκαν σε ειδικότερα προβλήματα, που παρουσιάζονται εντός των ορίων των Δήμων τους.
Ο κ. Μαγκλάρας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη για την επίσκεψή τους και για την πολύτιμη πρωτοβουλία τους, που στηρίχθηκε σε αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από έρευνα με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, δεσμεύτηκε ότι μέσω του νομοσχεδίου για τις λευκές περιοχές σε σχέση με τα εθνικά κανάλια, θα ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εκπομπής των περιφερειακών καναλιών, με ειδική μάλιστα χρηματοδότηση.
Στην αποφώνησή του ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ενεργοποίηση και την αποτελεσματικότητα του κ. Μαγκλάρα καθώς με την παρέμβασή του και με τις επόμενες ενέργειες που δρομολογούνται, θα μπορεί πλέον το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της Περιφέρειας να παρακολουθεί τα περιφερειακά κανάλια και να ενημερώνεται για τα τοπικά και περιφερειακά θέματα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη