Το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, στη Λαμία, στις 4-6 Μαϊου 2018

Λαμία, 30 Απριλίου 2018
Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στη Λαμία στις 4-6 Μαϊου 2018.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λαμία, Γαλανέικα, Παπασιοπούλου 2-4). Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου έχουν υποβληθεί και θα παρουσιασθούν περισσότερες από ενενήντα (90) επιστημονικές εργασίες από διακεκριμένους ερευνητές, καθηγητές και επιστήμονες τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. 
Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι: «Η Επιστήμη των Δεδομένων στην Πληροφορική και τη Βιοϊατρική». Ως διεπιστημονική περιοχή, η Επιστήμη των Δεδομένων περιλαμβάνει ως βασικό πυλώνα, εκτός της Πληροφορικής και των Μαθηματικών, τη γνώση του εκάστοτε ερευνητικού πεδίου, στο οποίο εφαρμόζεται. 
Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά ακαδημαϊκούς και ερευνητές για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα ερευνητικά τους επιτεύγματα. Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που σχετίζονται με τη Στατιστική Επιστήμη, όπως για παράδειγμα η Ανάλυση Δεδομένων, τα Αναλογιστικά και Ασφαλιστικά Μαθηματικά, η Αξιοπιστία, η Βιοστατιστική, ο Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας, η Επιχειρησιακή Έρευνα, η Δειγματοληψία και η Θεωρία Πιθανοτήτων. Παράλληλα μέσα από τις κοινωνικές του εκδηλώσεις (δεξίωση υποδοχής, επίσημο δείπνο, εκδρομή),  το συνέδριο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων.
Συνδιοργανωτές του 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στατιστικής είναι, πέραν του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Χορηγοί του Συνεδρίου είναι ο Δήμος Λαμιέων, ο όμιλος εταιριών ΟΝΕΧ και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και τις εργασίες του συνεδρίου, ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης παραπέμπεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://esi2018.dib.uth.gr/.
Προσβλέπουμε σε ένα επιστημονικά δημιουργικό και παραγωγικό συνέδριο, καθώς και σε μια ευχάριστη διαμονή των διακοσίων (200) συνέδρων στην πόλη των Λαμιέων.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Επ. Καθηγητής Ιωάννης Τριανταφύλλου

Λαμία, 30 Απριλίου 2018
Συνοπτικό Πρόγραμμα
31ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στατιστικής
Παρασκευή 4 Μαϊου 2018.
13.00 – 17.30:
Παρουσίαση επιστημονικών εργασιών σε παράλληλες συνεδρίες
18.00-21.00:
Επίσημη Έναρξη Συνεδρίου
Χαιρετισμοί επισήμων
Ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητών
Δεξίωση υποδοχής
Σάββατο 5 Μαϊου 2018.
09.00 – 17.30:
Παρουσίαση επιστημονικών εργασιών σε παράλληλες συνεδρίες
18.00: Εκδρομή
21.00: Επίσημο Δείπνο Συνεδρίου
Κυριακή 6 Μαϊου 2018.
09.00 – 18.00:
Παρουσίαση επιστημονικών εργασιών σε παράλληλες συνεδρίες


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη