50 Μικροί μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Στυλίδος στο Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γέμισαν με χαρούμενες φωνές, το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου,   οι χώροι του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, από την εκπαιδευτική  επίσκεψη 50 μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδος.

                Δύο τμήματα της Γ και ένα τμήμα της Δ τάξεως , τα οποία συνόδευαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Ριζόπουλος και οι δάσκαλοι κα Βασιλική Κωσταρέλου, κα Ευγενία Σιάφαλου και κ. Θεόδωρος Καρασαλίδης, μετέβησαν από την Στυλίδα στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, προσκειμένου να ιδούν τους χώρους αλλά και να ενημερωθούν για τις εργασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται στην καρδιά της Μητροπόλεως.

                Τα παιδιά υποδέχθηκε στον περικαλλή Ναό του αγίου Εφραίμ, ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου π. Αθανάσιος Κυρίτσης , ο οποίος και τους ωμίλησε για την ζωή και τα θαύματα του αγίου.

                Αφού οι μαθητές προσεκύνησαν την Ιερά εικόνα του αγίου και εθαύμασαν τις αγιογραφίες του Ναού, στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Αμφιθέατρο, στην Βιβλιοθήκη και στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού, στον οποίο με μεγάλο ενθουσιασμό έκαναν και δηλώσεις, αποτυπώνοντας με απλότητα τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη.

                Ακολούθως στον προθάλαμο της Τραπεζαρίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ανέμενε τα παιδιά, όπου τους ωμίλησε για την λειτουργία του  Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου και για  αρκετή ώρα ο Σεβασμιώτατος και τα παιδιά είχαν μια ευχάριστη συνομιλία.

                Προ της αναχωρήσεως τους, οι μικροί μαθητές προσέφεραν στον Ποιμενάρχη μας μια όμορφη ζωγραφιά, η οποία απεικονίζει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας  Λαμίας και μια εικόνα της Παναγίας, τα οποία από σήμερα στολίζουν το γραφείο του Σεβασμιωτάτου.

                Τέλος ο Ποιμενάρχης μας διένειμε, στους δασκάλους και  σε όλα τα παιδιά μαζί με την πατρική του ευλογία και ευχή για καλή πρόοδο , γλυκίσματα και το  Παραμύθι "Το ταξίδι των Φίλων", του κ. Τριαντάφυλλου Μπολτέτσου,  των Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη