Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν την Πρωτομαγιά

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας στις  βιομηχανικές μονάδες της CHIPITA, και Χαρτοποιίας Δαμάστας που επέβαλαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν κανονικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

 Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Δείχνει ξεκάθαρα ότι η εργοδοσία δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος της. Η στάση της εργοδοσίας να επιβάλλει ουσιαστικά στους  εργαζόμενους να δουλέψουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς, αποτελεί  προσπάθεια να χτυπηθεί και να απαξιωθεί, μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος. Να σβήσει από την μνήμη των εργαζομένων τους αγώνες και τις θυσίες για δικαιώματα και καλύτερη ζωή. Να εξαφανίσει από την συλλογική μνήμη τους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Πρόκειται για μια κίνηση, που έρχεται ως συνέχεια των ενεργειών, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπου σε συνεργασία με τις εργοδοτικές ενώσεις, επιχειρούν να περιορίσουν την δράση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία. Της ωμής επέμβασης ΜΑΤ και μπράβων της νύχτας σε βάρος απεργών. της ωμής επίθεσης ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος εργαζομένων, νεολαίων και συνταξιούχων που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή.
Έρχεται ως συνέχεια παλαιότερων αποφάσεων που μετακινούσαν την Πρωτομαγιά, λες και ήταν κινητή γιορτή. Ως συνέχεια της περσινής απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κήρυξε την Πρωτομαγιά ως επίσημη αργία, λύνοντας έτσι τα χέρια της εργοδοσίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, καλεί τον  εργαζόμενο λαό της Φθιώτιδας  να  κάνει δική του υπόθεση τους αγώνες. Να συσπειρωθεί στα ταξικά σωματεία και να πρωτοστατήσει στη δημιουργία συνδικαλιστικών οργανώσεων σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν.

Να μην περιμένει τίποτα από τον κυβερνητικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό όποιο όνομα και αν χρησιμοποιεί ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ- ΣΥΡΙΖΑ. Να γυρίσει την πλάτη στο νόθο – διασπαστικό Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής  Ενότητας Φθ/δας στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ. ‘Έχουν διαλέξει με ποιόν θα είναι:  με τους εργοδότες και τα αιτήματα τους.

Να αντισταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα κατάργησης των δικαιωμάτων και των κεκτημένων του. Να μην παρασυρθεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για " δίκαιη ανάπτυξη" και δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Συνεχίζουν τα ψέματα. Θυμηθείτε : κατάργηση μνημονίων, παράλληλο πρόγραμμα, αυξήσεις μισθών, 13 και 14 σύνταξη, και άλλα πολλά.

Να αντιληφθεί ξεκάθαρα ότι τόσο η έξοδος από τα μνημόνιο όσο και η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη, αφορούν μονάχα το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τους εργαζόμενους για τους οποίους επιφυλάσσεται ακόμη περισσότερη εξαθλίωση.

Να συσπειρωθεί  στα ταξικά σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΡΑ. ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη