Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ στη ΛΑΡΚΟ

  Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι στα γραφεία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη ΛΑΡΚΟ.

 Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
 ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
 ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
 ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95  
EMAIL:  sindikatometallou@gmail.com Τηλ: 6937887924
   Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ.   -54-                                                                                            ΛΑΡΥΜΝΑ  16/05/2018
Προς:
1.     Διοικηση ΛΑΡΚΟ
2.     ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ
3.     Διεύθυνση Σ.Ε.Λ

Ευρεία κοινοποίηση
Κύριοι
Οι εργαζόμενοι που σήκωσαν στην πλάτη τους  όλο το προηγούμενο διάστημα  την παραγωγή και τις μεγάλες επισκευές και ζημιές  στην ΛΑΡΚΟ, είτε είναι τελείως απλήρωτοι όπως οι εργαζόμενοι της εργολαβίας ΤΕΧΝΟΣΤYΛ, είτε κακοπληρωμένοι όπως είναι οι εργαζόμενοι της ίδιας της ΛΑΡΚΟ που είδαν τις ήδη μικρές αποδοχές τους κατά 20% μικρότερες λόγο χαμηλής παραγωγής.

Παρά το γεγονός ότι σας έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να επιλύσετε τα προβλήματα των εργαζομένων εσείς συνεχίζετε να υλοποιείτε σχέδια των σημερινών Κυβερνώντων  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και των χθεσινών Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ  . Σχέδια που επιδιώκετε να τα παγιώσετε γιατί έτσι λέει η Ε.Ε, έτσι απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που διεκδικούν τo φιλέτο ΛΑΡΚΟ.
                                                                         
Όλα αυτά τα χρόνια  οι εργαζόμενοι ματώσαμε μέσα από 10δες εργατικά  σοβαρά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες, ακόμη και θανάτους. Ματώσαμε μέσα από την εκμετάλλευση των εργολάβων και της ίδιας της ΛΑΡΚΟ. Εκατοντάδες οι ώρες σκληρής ανθυγιεινής εργασίας και υπερωριών. Ασταμάτητη η καταπάτηση κάθε δικαιώματος μόνιμης σταθερής εργασίας μέσω του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και κεκτημένων από την ίδια τη ΛΑΡΚΟ όπως τριετίες, Β.Μ., χρήματα των αναβαθμίσεων, ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.α.

Σε αυτήν την βάση συζήτησε στις 14/05/2017 το Δ.Σ του Συνδικάτου μας και αποφάσισε:

1.     Αν η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ δεν πληρώσει μέχρι και την Τετάρτη 16/5, την Πέμπτη 17/5 θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους μέλη μας στην εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της και δεν θα κάτσει κανένας υπερωρία σε όλη την διάρκεια της ημέρας.
2.     Αν η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ δεν πληρώσει μέχρι και την Παρασκευή 18/5 έως και στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη  από τις  12: 00 έως τις 14:00 από τους εργαζόμενούς της.
3.     Την  Τετάρτη 23/5/2018 και ώρα 12:00 στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ Θα πραγματοποιηθεί Γ.Σ με θέμα « συνολική ενημέρωση των εργαζομένων και προετοιμασία της Πανεργατικής απεργίας στις 30/5 με περιεχόμενο τις ανάγκες των εργαζομένων» και αιτούμαστε να δοθεί διευκόλυνση στα μέλη μας.

διεκδικούμε:
·        Να σταματήσει κάθε ενέργεια από την κυβέρνηση που οδηγεί την ΛΑΡΚΟ στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση. 
·        Να μην εφαρμοστεί το αντεργατικό «στρατηγικό σχέδιο της Διοίκησης».
·        Έξω από την ΛΑΡΚΟ οι δουλέμποροι εργολάβοι. Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από όλες τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ.
·        Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤYΛ.
·        Να συμμορφωθεί η ΛΑΡΚΟ,  να καταβάλει στους εργαζόμενους τις καταπατημένες τριετίες και τα χρήματα των αναβαθμίσεων.
·        Να καταβάλει τώρα όλα τα χρήματα που χρωστά στο ασφαλιστήριο συνταξιοδοτικό συμβόλαιο.
·        Να δώσει τα σπίτια στον οικισμό στους εργαζόμενους και να μην χρησιμοποιεί την περιουσία των εργαζομένων για εξαγορά ψήφων.
·        Να υπογραφεί νέο ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο που να παρέχει πλήρη 100% κάλυψη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους.
·        Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, επάνδρωση του ιατρείου με όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσοκόμους, οδηγούς ασθενοφόρων, φαρμακευτικά υλικά και ιατρικά μηχανήματα.
·        Να μετατεθούν οι εργαζόμενοι που έχουν σακατευθεί με ευθύνη τις ΛΑΡΚΟ σε ελαφρότερα πόστα εργασίας.
·        Να υπογραφεί Επ.Σ.Σ.Ε που να περιέχει όλα τα παραπάνω.
·        Να καταργηθούν με ένα νόμο και ένα άρθρο όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστέοι νόμοι.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                               ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη