Λαμία: Η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη εορτάσθηκε στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, η γενέθλιος Ημέρα της Εκκλησίας μας, η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής την Κυριακή 27 Μαΐου.

            Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στην συνέχεια προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

            Προ της ενάρξεως του Μεγάλου Εσπερινού της γονυκλισίας ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο γεγονός της Πεντηκοστής και ομιλώντας δια την δύναμη του Αγίου Πνεύματος χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Έχουμε κατανοήσει αδελφοί μου,  ότι εμείς οι χριστιανοί  εκ του βαπτίσματος έχουμε μέσα μας μία δύναμη, η οποία είναι ανώτερη εκ των δυνάμεων όλου του κόσμου; Έχουμε καταλάβει τι χαρίσματα πήραν οι Απόστολοι από το Άγιον Πνεύμα, τα οποία μεταδίδονται σ’ εμάς μέχρι σήμερα;

            Η Εκκλησία μας είναι μία αλυσίδα Πεντηκοστής, από τότε μέχρι σήμερα. Η Εκκλησία μας δεν είναι ανθρώπινος οργανισμός. Είναι Θεοΐδρυτος οργανισμός. Είναι το σώμα του Χριστού που έχει το Άγιον Πνεύμα.

            Σ’ αυτό το Άγιον Πνεύμα είναι αφιερωμένη η σημερινή Κυριακή της Πεντηκοστής και οι ευχές της γονυκλισίας, με τις οποίες ζητούμε να μας επισκιάσει το Άγιον Πνεύμα και να μας λύσει διάφορα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.

            Δεν πρέπει αδελφοί μου να απελπιζόμαστε για τίποτα, διότι εμείς οι χριστιανοί κατέχουμε τον Θησαυρό των Αγαθών. Μη γυρεύουμε θησαυρούς και χρήματα και αγωνιούμε για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Ο Θησαυρός μας είναι το Άγιον Πνεύμα κι’ αυτό κυβερνά την ζωή των χριστιανών.

            Να παρακαλούμε τον Θεό: «Το Πνεύμα σου το Άγιον μη αντανέλεις αφ’ ημών», να μην φύγει ποτέ το Άγιον Πνεύμα και να μας επισκιάζει πάντοτε.

            Σε όλους εύχομαι Χρόνια Πολλά με παντοτινό τον φωτισμό και την χάρη του Αγίου Πνεύματος».

             Ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος,  όπου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις συνταρακτικές ευχές της γονυκλισίας.



Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

imfth.gr







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη