Στη Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας και στο Δασαρχείο Λαμίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

«Στη Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας και στο Δασαρχείο Λαμίας ο Γιάννης Σαρακιώτης»
Με τον Διευθυντή Δασών Νομού Φθιώτιδας κ. Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δασάρχη Λαμίας κα Ζωή Γεωργούση συναντήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προκειμένου να συζητήσει για το έργο και τα προβλήματα των δύο υπηρεσιών.
Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η πορεία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών, αλλά και του Κτηματολογίου, καθώς και τρόποι επίλυσης ζητημάτων όπως η ψηφιοποίηση και κωδικοποίηση των αναδασμών. Για τους τελευταίους, υπογραμμίστηκε ότι η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στην πορεία και στον όγκο των πράξεων χαρακτηρισμού, καθώς και του συνόλου του έργου τόσο της διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής όσο και της προστασίας τους.
Η συζήτηση με την κα Γεωργούση επεκτάθηκε και στην πορεία υλοποίησης του «Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασών», μέσω του οποίου προβλέπονται 5.066 προσλήψεις σε δασικές υπηρεσίες. Μεταξύ των συγκεκριμένων προσλήψεων, αρκετές δεκάδες αφορούν τα Δασαρχεία της Φθιώτιδας και πρόκειται να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους, συνεισφέροντας στη δασοπροστασία, στους καθαρισμούς σε δασικούς δρόμους και στις υπόλοιπες εργασίες προς την κατεύθυνση της προστασίας του δασικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος.
Οι κύριοι Σαρακιώτης και Παπανδρέου και η κυρία Γεωργούση συμφώνησαν από κοινού, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους εν όψει της τελικής κατάρτισης των Δασικών Χαρτών και της ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη