Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου π. Κωνσταντίνου Μπετχαβά στη Σοφιάδα Δομοκού

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο χωρίο Σοφιάδα Δομοκού, μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου και ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Μπετχαβά, Συνταξιούχου Εφημερίου του χωριού, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως το Σάββατο 12 Μαΐου σε ηλικία 84 ετών.
            Το σκήνωμα του μακαριστού μετεφέρθη στο Ναό από το πρωί της Κυριακής, όπου και ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Θαυμακού και Νέου Μοναστηρίου π. Γεωργίου Βασιλακάκου.
            Ο Ποιμενάρχης μας κατέφθασε στο Ναό και στις 12 το μεσημέρι και  προηξήρχε της Εξοδίου Ακολουθίας, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβροσίου Αναστασίου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Θαυμακού και Νέου Μοναστηρίου π. Γεωργίου Βασιλακάκου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δομοκού και Ξυνιάδος π. Κωνσταντίνου Καρβέλη,, Ιερέων από την ευρύτερη περιοχή καθώς και από την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, συγγενών του μακαριστού και πολλών πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό για να πουν το στερνό αντίο και να λάβουν την ευχή του καλού Ποιμενός τους, ο οποίος για πολλές δεκαετίες εποίμανε το χωριό και ο οποίος παρά την συνταξιοδότησή του, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις του λειτουργούσε με αφοσίωση, αγάπη και ζήλο, εξυπηρετώντας τους πιστούς κατοίκους του χωριού, μεταδίδοντάς τους τα Άχραντα Μυστήρια..
            Με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος εξεφώνησε επικήδειο λόγο, ομιλώντας για την Προσδοκία της Αναστάσεως και δι’ ολίγον σκιαγράφησε την προσωπικότητα του ταπεινού Λευίτου π. Κωνσταντίνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
            « Ο Χριστός με τον θάνατό και την Ανάστασή του ενίκησε τον θάνατο και εμείς οι χριστιανοί προσδοκούμε την Ανάσταση των νεκρών. Αυτή η προσδοκία και η πίστη μας εις την Ανάσταση του Χριστού ισχύει για όλους του χριστιανούς, πόσο μάλλον  για ένα Ιερέα, ο οποίος σε όλη του τη ζωή εκήρυττε και βίωνε σε κάθε Θεία Λειτουργία την Ανάσταση του Χριστού.
            Ο π. Κωνσταντίνος διεκρινινόταν για το ιεροπρεπές και αρχοντικό  ήθος του, για την πάντοτε άψογη εμφάνισή του, για την αγάπη και το ζήλο από τον οποίο διακατεχόταν για την Θεία Λατρεία, για την συνέπεια των λειτουργικών του καθηκόντων καθώς και για την άψογη Διοίκηση της Ενορίας του.
            Ας στέλνει την ευχή του από τον Θρόνο του Θεού, όπου ευρίσκεται συλλειτουργών μετά των αγίων, στην καλή του πρεσβυτέρα, στα 4 παιδιά του, στα εγγόνια του,  σε όλο το ποίμνιο και σε όλους εμάς και ας δέεται για να βρεθεί κάποιος άξιος αντικαταστάτης του ».
            Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος του, όπισθεν του Ιερού βήματος του Κοιμητηριακού Ναού και στην συνέχεια εκ μέρους της οικογενείας προσεφέρθη καφές στη μνήμη του στην πλατεία του χωριού.
            Στην Εξόδιο ακολουθία παρέστη μεταξύ των πολλών πιστών και  ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος.

http://www.imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη