Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος στη Λαμία

Στην πόλη της Λαμίας ευρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, προκειμένου κατά την επίσκεψή του να  ενημερώσει τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την πορεία των εργασιών ανοικοδομήσεως του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα, ένα έργο του οποίου την κατασκευή και ολοκλήρωση ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο φιλόχριστος κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μετά την αποπεράτωση του Μεγαλοπρεπούς Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Μουάνζα,  αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την αγάπη του για την Ιεραποστολή στην Μαύρη Ήπειρο.

            Το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαΐου οι δύο Αρχιερείς επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου έτυχαν της θερμής υποδοχής και φιλοξενίας της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γερόντισσας Ιωάννας και ολοκλήρου της αδελφότητος.

            Το πρωί της Παρασκευής 4 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος ωμίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4fm) καθώς και στην τηλεόραση του «Star Κεντρικής Ελλάδος» για τις δυσκολίες της ζωής και της Ιεραποστολής στην Αφρική, για την εξέχουσας σημασίας κατασκευή του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου στην Μητρόπολή του, καθώς και για την σημαντική βοήθεια που παρέχει και η Ιερά Μητρόπολή μας στο έργο του.

            Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε μέσα απ’ τα βάθη της καρδιάς του τις ευχαριστίες του για τα δώρα που του προσφέρει ο Φθιωτικός Λαός,  επαναλαμβάνοντας πολλές φορές την λέξη «ευχαριστώ» προς τον Ποιμενάρχη μας, τον κλήρο και σε όλους εκείνους τους πιστούς που δια των προσφορών του συνδράμουν το δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο της Ιεραποστολής.

            Ακολούθως οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  μας παρουσίασε στους καθηγητές και στα παιδιά τον άγιο Μουάνζα και τον παρεκάλεσε να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της Ιεραποστολής και για την δύναμη της πίστεως.

            Ο κ. Ιερώνυμος προέτρεψε τα παιδιά να μένουν αφοσιωμένα στην μελέτη των μαθημάτων τους, να έχουν στόχους και να προσεύχονται στον Χριστό από την καρδιά τους με αγάπη και πίστη. Κλείνοντας τα παρεκάλεσε να μην ξεχνούν στην προσευχή τους και τους ανθρώπους της Ιεραποστολής, διότι έχουν ανάγκη της προσευχής για να λαμβάνουν δύναμη στο έργο τους.

            Τέλος ο άγιος Μουάνζα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσκέφθησαν το Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος, όπου συνομίλησαν με τους γέροντες και το προσωπικό, ανταλλάσοντας αναστάσιμες ευχές.

            Η επίσκεψή τους έκλεισε με τον Αναστάσιμο παιάνα «Χριστός Ανέστη», τον οποίο έψαλλαν με μεγάλη ευχαρίστηση οι τρόφιμοι αποκομίζοντας την Αρχιερατική ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου.
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη