Γιάννης Σαρακιώτης: «Σιγά σιγά χτίζουμε το αύριο της χώρας»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Σιγά σιγά χτίζουμε το αύριο της χώρας»
Σε συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή «Απευθείας» της Ε.Ρ.Τ. με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της επικαιρότητας. Αρχικά, αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της Π.Γ.Δ.Μ.:
«Οι συζητήσεις θα συνεχίσουν έως την εξεύρεση οριστικής λύσης ή του ενδεχόμενου «ναυαγίου». Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε ένα κρίσιμο σημείο, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει και πολύ σοβαρές συναντήσεις το επόμενο διάστημα. Όταν υπάρχει μία τέτοια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη, μέρα με τη μέρα υπάρχουν αλλαγές και νέα δεδομένα. Συνεπώς, σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται συναντήσεις και ενημερωτικές συσκέψεις. Από εκεί και πέρα, μία επικύρωση της συμφωνίας από διεθνείς θεσμούς, όπως η Ε.Ε., είναι επιθυμητή και οπωσδήποτε δεν αποτελεί αρνητική προοπτική, εφόσον βέβαια διασφαλίζεται το «έναντι όλων» (erga omnes) και θα συνοδεύεται πρωτίστως από συνταγματική αναθεώρηση».
Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε στα ερωτήματα, τα οποία τέθηκαν, σχετικά με τις συντάξεις:
«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο. Μετά το μνημόνιο και όλα τα δεινά, που το συνόδευσαν μετά το 2010, βρισκόμαστε επιτέλους στο σημείο να αντικρίζουμε την επόμενη μέρα, με θετικό πρόσημο και τη λήξη των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018. Θεωρώ ότι ορθώς και το οικονομικό επιτελείο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όλοι οι αρμόδιοι εστιάζουν στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και στην καθαρή έξοδο της χώρας μας. Εδώ είμαστε από το Σεπτέμβρη, αφού γίνουν όλα αυτά, να συζητήσουμε και για τις συντάξεις και για οτιδήποτε. Τώρα, όμως, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία, θεωρώ ότι θα βάζαμε αυτογκόλ. Ορθώς, λοιπόν, δε συζητούμε αυτή τη στιγμή για πιθανές μειώσεις από το 2019. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι ενδεχόμενη περικοπή στις συντάξεις από το 2019 θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας προχώρησε σε μια γενικότερη εκτίμηση για την πορεία της χώρας σημειώνοντας ότι:
«Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο εισπράττουμε το γεγονός ότι έχει επιστρέψει η κανονικότητα. Την αντιλαμβάνονται οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς να υποστηρίζω φυσικά ότι έχουν γίνει άλματα. Ωστόσο, σιγά σιγά χτίζουμε».
Επίσης, κληθείς να σχολιάσει τις διεθνείς συμμαχίες, τις οποίες έχει συνάψει η κυβέρνηση, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι «η χώρα μας καθίσταται ξανά ισότιμος συνομιλητής στην Ευρώπη» και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Πέραν αυτού δεν μπορούμε να λησμονήσουμε τις δηλώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων και ηγετών τα περασμένα χρόνια. Θυμάμαι, επί παραδείγματι, τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2013, σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα είναι καλή χώρα, αλλά δεν κάνει για επενδύσεις»».
Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:
«Εμείς ούτε έχουμε να φοβηθούμε ούτε να κρύψουμε κάτι. Άλλοι θα έπρεπε να φοβούνται να κυκλοφορούν στις περιφέρειές τους. Εγώ κυκλοφορώ κοιτάζοντας στα μάτια τους συμπολίτες μου στη Λαμία, στην Αταλάντη και στις υπόλοιπες κωμοπόλεις και στα χωριά του Νομού Φθιώτιδας».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη