«Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»: Προβολή της ταινίας USSAK και συζήτηση 18/5/2018 - Απολογισμός 41ης διάθεσης

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                                Λαμία 12-5-2018
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ
Δελτίο Τύπου
Ο φετινός Μάιος, με τον οποίο κλείνουμε 5 γεμάτα χρόνια πολύπλευρων δράσεων από την ίδρυση της κίνησης και την πρώτη απευθείας διάθεση το 2013, ξεκίνησε με την 41η απευθείας διάθεση προϊόντων και συνεχίζεται με μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση πολιτισμού και προβληματισμού, με την προβολή της ταινίας USSAK και συζήτηση με τους δημιουργούς της.
Η εκδήλωση αυτή, είναι η πρώτη στα πλαίσια μιας νέας προσπάθειας ευρείας συνεργασίας συλλόγων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας, για να μπορέσουμε να αλληλοϋποστηρίξουμε όλοι μαζί τις δράσεις μας, και ταυτοχρόνως πέρα από αυτές να επιχειρήσουμε να αναδείξουμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας και την κοινωνία γενικότερα.
Κατόπιν κοινής απόφασης μετά από σειρά επαφών, συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση (κατά αλφαβητική σειρά) με: την ΚΟΙΝΣΕΠ Παλαιοβράχα, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους Λαμίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Παλαιοβραχινών, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, την Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών και τους Σποροφύλακες της Λαμίας.
Προσκαλούμε από κοινού, όλους τους συμπολίτες μας με ελεύθερη είσοδο, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 9-11.
Αμέσως μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη κ. Κυριάκο Κατζουράκη και την σεναριογράφο και ηθοποιό κ. Κάτια Γέρου, που θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους.
Η 41η απευθείας διάθεση προϊόντων, που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία παρά τη βροχόπτωση το Σάββατο 5 Μαΐου, περιλάμβανε μέλι, σύκα ξερά, βιολογικά ακτινίδια, ρύζι, απορρυπαντικά και χαρτικά. Όλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, σε πραγματικές τιμές Χωρίς Μεσάζοντες.
Στην ιστοσελίδα αναρτήθηκε η Φόρμα Αξιολόγησης για 05/05/2018. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.
Στη διάθεση λειτούργησε η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης, η οποία υπενθυμίζουμε ότι τώρα εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα μας, με τον Κατάλογο Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων για επιλογή και κράτηση.
Επίσης, συνεχίσαμε τις συλλογές φαρμάκων για την ενίσχυση δομών υγείας που έχουν ανάγκη, πλαστικών καπακιών για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών και τηγανέλαιου προς ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζουμε.
Για την υποστήριξη οικογενειών, υπήρχαν προσφορές μέσω των παραγγελιών για ποσότητες αξίας 1 ή 2 ευρώ σε μέλι, ρύζι και χαρτικά. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μαζί με τα προϊόντα που πρόσφεραν επιπλέον οι παραγωγοί και μαζί με τα απορρυπαντικά που πήραμε ως αντάλλαγμα για τις συλλογές τηγανέλαιου, μοιράστηκαν αναλογικά στις οικογένειες.
Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τις πολύπλευρες δράσεις μας, αγοραστές και παραγωγούς.
Η επόμενη απευθείας διάθεση θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου με όσα προϊόντα εξασφαλίσουμε από: Τυρί, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Παξιμάδια, Ελαιόλαδο και Καθαριστικά ΒΙΟΜΕ. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελία, εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί.
Απευθύνουμε και κάλεσμα για εθελοντές. Όσοι μπορούν, το Σάββατο εκείνο που έτσι κι αλλιώς θα έρθουν να παραλάβουν παραγγελία, να έρθουν και ως εθελοντές. Κι αν ακόμη δεν ευκαιρούν για όλο το ωράριο διάθεσης, μπορούν να δηλώσουν για 8:00πμ-11:00πμ ή για 10:30πμ-1:30μμ.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη