Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}
#

Breaking News:

latest

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018: Η πιο μεγάλη στιγμή του Magalhaes!

Έχοντας μόλις προσθέσει το όνομά του στην ένδοξη λίστα των νικητών του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Πορτογάλος Bruno Magalhaes δεν είχε καμία αμφ...

Έχοντας μόλις προσθέσει το όνομά του στην ένδοξη λίστα των νικητών του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Πορτογάλος Bruno Magalhaes δεν είχε καμία αμφιβολία για τη σημασία του επιτεύγματός του: «Καμιά φορά, στη ζωή, τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα. Το να κερδίζεις ένα Ράλλυ σαν το Ακρόπολις, να βάζεις το όνομά σου στη λίστα των νικητών του, είναι κάτι αληθινά σπουδαίο», είπε ο 37χρονος, ο οποίος λίγες στιγμές νωρίτερα είχε ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018.

Καθώς τα λόγια του Magalhaes απέδειξαν την ιστορική σημασία και το βάθος του ελληνικού αγώνα, η 64η επανάληψη του Ακρόπολις πέτυχε να διατηρήσει -τηρουμένων των αναλογιών, και της εναλλαγής των εποχών- την αγωνιστική του ιδιαιτερότητα: τη φήμη ενός αγώνα που διατηρεί αναλλοίωτο τον χαρακτήρα μιας σκληρής δοκιμασίας, η οποία απαιτεί πέραν της ταχύτητας και οδηγική σοφία.

Ακριβώς αυτήν επέδειξε στις στρατηγικές του αποφάσεις στον αγώνα ο Bruno Magalhaes. Καθώς η δεύτερη Ειδική Διαδρομή το πρωί του Σαββάτου, «Δροσοχώρι 1», εξάλειψε ολοκληρωτικά τις ελπίδες τριών φαβορί -του νικητή των δύο πρώτων φετινών αγώνων του ERC, Alexey Lukyanuk, καθώς και των Eyvind Brynildsen και Juuso Nordgren-, ο Magalhaes είδε την προσεκτική προσέγγιση που υιοθέτησε για τη στρατηγική του να αποδίδει. Πήρε την πρωτοπορία, και παρότι δεν βρήκε καθόλου εύκολο τον οδηγικό ψυχισμό που προκαλεί ένα άνετο προβάδισμα εμπρός σε μια νίκη που ήθελε πολύ, τη διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

«Καμιά φορά είναι πολύ πιο εύκολο να χρειάζεται να μάχεσαι και να πρέπει να φτάσεις κάποιον», συμπλήρωσε ο οδηγός από τη Λισαβόνα. «Η τελευταία μέρα ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου, διότι ήταν πολύ δύσκολο να πρέπει να αντέξω όλη αυτή την πίεση στους ώμους μου γνωρίζοντας ότι δεν έπρεπε να κάνω κανένα λάθος». Μιλώντας για τη στρατηγική του, εξήγησε: «Το πρωί του Σαββάτου πιέσαμε στο πρώτο πέρασμα και οικοδομήσαμε σημαντική διαφορά, αποφεύγοντας όλες τις πέτρες και όλα τα προβλήματα. Στο δεύτερο loop χρησιμοποιήσαμε τις σκληρότερες γόμες της Michelin για να αποφύγουμε τα προβλήματα. Ξέραμε ότι τα ελαστικά δεν θα μας έδιναν την ίδια ταχύτητα, αλλά θελήσαμε να κινηθούμε με ασφάλεια βλέποντας τα κλαταρίσματα που είχαν όλοι στις πρωινές Ειδικές. Η στρατηγική μας ήταν τέλεια για τον αγώνα, και διαχειριστήκαμε πολύ, πολύ καλά τα ελαστικά, το αυτοκίνητο και τη δουλειά μας».

Αντίθετα με τον Πορτογάλο, οι Norbert Herczig και Hubert Ptaszek που ανέβηκαν πλάι του στο βάθρο έζησαν μια απρόσμενη επιτυχία - αλλά αντίστοιχα μεγάλου διαμετρήματος. Ο Ούγγρος της MOL Racing Team πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο ERC στην μόλις πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, ενώ ο 24χρονος Πολωνός με την τρίτη θέση έγινε ένας από τους νεαρότερους οδηγούς που έχουν ανέβει στο βάθρο του Ακρόπολις. O τετράκις πρωταθλητής Ουγγαρίας Herczig επιχείρησε, και κατάφερε, να μειώσει το προβάδισμα ενός λεπτού με το οποίο ο Magalhaes ξεκίνησε την τελευταία ημέρα, αλλά ένα μικρό λάθος στη «Δίβρη 1» ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες του για νίκη.

Μετά τα κλαταρίσματα της πρώτης ημέρας, ο Eyvind Brynildsen έφτασε εντέλει μέχρι την τέταρτη θέση της γενικής, έχοντας έρθει στην Ελλάδα με ξεκάθαρες ελπίδες νίκης, ενώ οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου πέτυχαν μια σπουδαία πέμπτη θέση στο ERC και παράλληλα αναδείχθηκαν πρώτο πλήρωμα του ελληνικού αγώνα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018. Την εξάδα έκλεισε ο Πολωνός Grzegorz Grzyb εμπρός από τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο καταγόμενος από την Καβάλα οδηγός, παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Trophy το 2017, έκανε λόγο για την καλύτερη επίδοση της καριέρας του σε χωμάτινο Ράλλυ.

Ο Τούρκος Orhan Avcioglu με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση την τελευταία ημέρα έφτασε μέχρι την έβδομη θέση, ενώ ο Βραζιλιάνος Paulo Nobre πέτυχε τους πρώτους του βαθμούς στο ERC - δηλώνοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στον ελληνικό αγώνα. Ο Tibor Erdi Jr. έκλεισε τη έκλεισε τη δεκάδα κερδίζοντας την κατηγορία ERC2, ενώ νικητής της ERC3 ήταν ο Ινδός Amittrajit Ghosh, που πέτυχε μια απρόσμενη νίκη, στο ντεμπούτο του, με Ford Fiesta R2 παλαιότερης γενιάς.


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος: 3ος γύρος

To EKO Ράλλυ Ακρόπολις ήταν παράλληλα και ο τρίτος φετινός γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Τους βαθμούς της νίκης πήραν οι Γιώργος Κεχαγιάς και Βασίλης Μπασιούκας, επιβεβαιώνοντας την ταχύτατη ανέλιξή τους και στα Ράλλυ, ενώ οι Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας αποκλείστηκαν με απόφαση των αγωνοδικών μετά το τέλος του αγώνα. Αιτία του αποκλεισμού ήταν ότι η βαρυτική βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος τροφοδοσίας δεν βρέθηκε σύμφωνη με το αντίστοιχο άρθρο του κανονισμού.

Έτσι, οι Γιάννης Μπαντούνας και Κώστας Σούκουλης έβαλαν στο φετινό ενεργητικό τους και τη δεύτερη θέση στο Ακρόπολις, μετά τις νίκες στο Ολυμπιακό Ράλλυ και στο Ράλλυ Φθιώτιδος, παρότι αυτό το τριήμερο αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.

Ο «El-Nak Jr» και ο Ανδρέας Βίγκος ήταν το πλήρωμα που κέρδισε στα δικίνητα της F2, με το Renault Clio R3, στο πρώτο τους Ακρόπολις με σύγχρονο αυτοκίνητο, ενώ οι

Μποζιονέλος- Παναρίτης (Ford Escort RS2000) και Λευκαδίτης-Κόντος ακολούθησαν στην κατάταξη. Όλα τα ελληνικά πληρώματα που «επιβίωσαν» από ένα ακόμα σκληρό, για τις συνθήκες, Ράλλυ Ακρόπολις, επιβραβεύθηκαν με 10 επιπλέον βαθμούς για το ελληνικό Πρωτάθλημα.

Έτσι, άλλο ένα Ράλλυ Ακρόπολις, το 64ο, πέρασε στην ιστορία - χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των συνδιοργανωτών -της ΕΚΟ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων- και όλων των επιμέρους χορηγών και υποστηρικτών του. Ραντεβού το 2019!

Photo credit: Nikolaos Kakolyris


SERVICE G
Δηλώσεις Ελλήνων
Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 / Σκέλος 3


HALKIAS Efthimios - MAHAERAS Leonidas

«Είμαστε χαρούμενοι που τερματίσαμε ένα όνειρο μας έγινε πραγματικότητα καθώς οδηγήσαμε ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5.»
EL NAK JR - VINGOS Andreas

«Ήταν ίσως ο πιο συναισθηματικά έντονος αγώνας της καριέρας μου. Είμαι παρά πολύ χαρούμενος, πολλά μπράβο σε όλα τα πληρώματα που τερμάτισαν αλλά και στην οργάνωση για τον αγώνα. Και πάλι συγχαρητήρια.»
KEXAGIAS Georgios - BASIOUKAS Ioannis

«Το αυτοκίνητο δούλεψε άψογα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για την προετοιμασία του αυτοκινήτου που δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα σε όλο τον αγώνα. Οι διάφορες ήταν μεγάλες από χτες, όποτε δεν χρειάστηκε να πιέσουμε. Κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα αλλά δεν ρίσκαραμε για κάποια έξοδο. Ο αγώνας ήταν οργανωτικά παρά πολύ καλός. Οι Ειδικές του Σαββάτου ήταν λίγο πιο σκληρές και έπρεπε να φυλάξουμε το αυτοκίνητο, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που βρέθηκε στα βουνά και μας δίνει δύναμη να συνεχισουμε.»
BADOUNAS Ioannis - SOUKOULIS Konstantinos

«Ένας πολύ δύσκολος αγώνας είχαμε χρόνια να τρέξουμε τόσο μεγάλο αγώνα και κουραστήκαμε αρκετά. Είχαμε συγκεκριμένη τακτική, μαζέψαμε αρκετούς βαθμούς για το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που κατάφερε να διορθώσει το μηχανικό πρόβλημα που είχαμε με το transfer το πρωί. Φυλαχτήκαμε για να κερδίσουμε την τελευταία Ειδική αλλά δεν τα καταφέραμε για ένα δευτερολεπτο.»
ROUSTEMIS Panagiotis - KAPELLAS George

«Είναι τιμή μου συμμετείχα μόλις στα 20 μου χρόνια στον εθνικό μας αγώνα, είναι συγκινητική στιγμή να τερματίζεις τον συγκεκριμένο αγώνα και σε καλή θέση στην βαθμολογία. Ο αγώνας είχε διαφορετικά ειδική τερέν και μας άρεσε παρά πολύ.»
ALYGIZAKIS Eleftherios – BARDAKIS Spyros

«Ο στόχος μας ήταν να τερματίσουμε. Δυστυχώς το πρόβλημα μας στην πρώτη μέρα δεν μας επέτρεψε να πρωταγωνιστήσουμε αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε. Το κυριότερο ήταν ότι ευχαριστηθήκαμε τον αγώνα και προσθέσαμε άλλο ένα Ραλλυ Ακρόπολις στη ‘φαρέτρα’ μας.»
LEFKADITIS Savas - KONTOS Konstantinos

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, ένας αγώνας αντάξιος του ονόματος του, μεγάλος και αρκετά σκληρός. Εμείς ακολουθήσαμε σταθερό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, κινηθήκαμε όπου έπρεπε γρήγορα και αντίστοιχα φυλάξαμε το αυτοκίνητο εκεί που χρειαζόταν. Ειμαστε πολυ χαρούμενοι.»
BOZIONELOS Ioannis - PANARITIS Evangelos

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας είχαμε συναγωνισμό, εμείς πήγαμε πολύ καλά, το αυτοκίνητο μας άντεξε και ανυπομονούμε για το επόμενο.»
ANTONIOU Konstantinos - TSALMANTZAS Vassilis

«Τερματίσαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Είναι ευχάριστο για εμάς κινηθήκαμε σε ρυθμό που μας άρεσε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Σκεφτόμασταν μόνο τον τερματισμό, μιας και εμείς καταγόμαστε και από την τοπική περιοχή. Προσφέραμε θέαμα και ελπίζω να το ευχαριστήθηκαν οι θεατές. Συνεχίζουμε κανονικά το πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν καλός, είχαμε κάποιες εγκαταλείψεις αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.»
PAPAGEORGIOU Andreas - PAPAGEORGIOU Georgios

«Παρά πολύ όμορφο συναίσθημα. Τερματίσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στόχος μας ήταν εξ αρχής η διασκέδαση. Όλα πήγαν πολύ καλά για εμάς. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός - το μόνο θέμα ήταν η σκληρότητα κάποιων ειδικών διαδρομών και η απόσταση των απλών διαδρομών.»
TSELIKOS Dimitrios - KOULIS Thodoris

«Τα καταφέραμε για τέταρτη φορά να τερματίσουμε τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο γλυκό για εμάς. Δυσκολος ο αγώνας σε γενικές γραμμές, θύμισε κάτι από τα παλιά Ράλλυ Ακρόπολις. Για εμάς ήταν πρώτη φορά που κάναμε έναν τόσο μεγάλο αγώνα.»
KAFANTARIS Elias - KENNOS Sotiris

«Δύσκολος αγώνας για εμάς την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου. Βελτιώθηκε το απόγευμα και μετά, αλλά το όνειρο μας βγήκε αληθινό και είμαστε στον τερματισμό.»
ARMA - ARMAKI

«Κερδίσαμε στην κατηγορία μας - είναι μεγάλη χαρά το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Είχε μια αύρα από τα παλιά και δη του WRC, πολύ σκληρός, μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε. Η ομάδα μου δούλεψε καταπληκτικά, το ίδιο και ο συνοδηγός μου. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα, ευχόμαστε να είμαστε καλά να επαναλάβουμε τον αγώνα και του χρόνου.»
NOMIKOS Mihalis-KOURIS Georgios

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα - τερματίσαμε στη δεύτερη θέση αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο μιας και η διαφορά μας ήταν πολύ μεγάλη - αλλά το παλέψαμε. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και να πείσω τον συνοδηγό μου να συνεχίσουμε και σε άλλους αγώνες.»
TZANAVARIS Antonios - PAPADAKIS Emmanouil

«Καταφέραμε να τερματίσουμε τον αγώνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, διασκεδάσαμε τον αγώνα και προσπαθήσαμε να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι.»
MANDANIS Georgios – STERGIOU Ploutarhos

«Μια πολύ μεγάλη εμπειρία για εμάς - δεν κυνηγήσαμε τον αγώνα αλλά καταφέραμε και τερματίσαμε, που ήταν και ο στόχος μας. Περάσαμε πολύ καλά, ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος, μας καταπόνησε και εμάς και το αυτοκίνητο, αλλά είμαστε εδώ και είναι το κυριότερο. Του χρόνου θα είμαστε ακόμη πιο καλά προετοιμασμένοι.»
THEOCHAROPOULOS Stefanos - KOTSALIS Georgios

«Πάντα ένας τερματισμός στο Ράλλυ Ακρόπολις είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Σήμερα για εμάς η ημέρα ήταν απίστευτα καλή - έχω την εντύπωση ότι είναι η καλύτερη μας εμφάνιση. Εκπληκτικός τερματισμός, εκπληκτικός αγώνας, περάσαμε πολύ ωραία, το ευχαριστηθήκαμε.»
ARMYRIOTIS Panagiotis - Makarios Apostolos

«Κουραστήκαμε αρκετά διότι αντιμετωπίσαμε μηχανική βλάβη χτες και έπρεπε να επισκευάσουμε το αυτοκίνητο, όποτε δουλέψαμε όλο το βράδυ. Τη σημερινή ημέρα κινηθήκαμε πολύ γρήγορα, αλλά είχαμε στο δεύτερο σκέλος μηχανικό πρόβλημα με δύο κομμένες βάσεις και σασμάν. Το δέσαμε και συνεχίσαμε για τον τερματισμό - το να τερματίζεις είναι κάτι το μοναδικό.»
GLANTZIS Petros - TSIVOS Aris

«Οι κόποι μας άξιζαν. Έχουμε μεγάλη χαρά, ευχαριστηθήκαμε τον αγώνα και ελπίζουμε να είμαστε εδώ και του χρόνου. Είχε αρκετό κόσμο στις Ειδικές. και ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Και οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες.»
PAPADIMITRIOU Dimitrios - PAVLOU Georgios

«Χτες είχαμε μηχανικό πρόβλημα από αστοχία υλικού. Καταφέραμε να το φτιάξουμε σήμερα, είχαμε στην τελευταία ειδική ένα λάστιχο αλλά έτσι είναι το Ράλλυ Ακρόπολις - είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ.»
KASSIDOPOULOS Giorgos - ANGELIS Elias

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Στόχος μας ήταν να ανεβάσουμε το αυτοκίνητο μας στην ράμπα του τερματισμού και το καταφέραμε. Ο αγώνας ήταν αρκετά σκληρός για την κατηγορία των Ιστορικών αυτοκινήτων, αλλά αυτός είναι και ο χαρακτήρας του Ράλλυ Ακρόπολις. Είμαστε χαρούμενοι.»
GEORGAKOPOULOS Konstantinos - KONTOS Nikolaos

«Πρώτος αγώνας για μένα σ’ αυτό το τερέν μετά την μετάβαση μου από την άσφαλτο στο χώμα - και ποσό μάλλον σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος, ευχαριστώ την ομάδα μου. Νομίζω ότι έχουμε πάει αρκετά καλά για πρώτο αγώνα σε γενικές γραμμές. Ευχαριστώ και τον κόσμο που βρέθηκε στις διαδρομές.»
PARAPERAS Nikolaos - TSINGOPOULOS Dimitrios

«Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος. Η αναμονή στον Ιππόδρομο μας κούρασε την Παρασκευή, το Σάββατο είχαμε μια ατυχία, αλλά καταφέραμε να διορθώσουμε την βλάβη. Τρέξαμε σήμερα και κερδίσαμε όλες τις Ειδικές Διαδρομές, είμαστε χαρούμενοι.
KALTSOUNIS Haris – PAPAGEORGIOU Athanasios

«Τεσσαρακοστό τέταρτο Ράλλυ Ακρόπολις για εμάς. Ο αγώνας ήταν όμορφος, αρκετά σκληρός όπως είναι ο χαρακτήρας του, αλλά θα πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα οργανωτικά για να γίνει ο αγώνας ακόμη καλύτερος.»
ANTONOPOULOS Pantelis - KALLITSI Maira

«Φέτος χαρήκαμε τον αγώνα περισσότερο από πέρυσι, που είχαμε εγκαταλείψει. Το όνομα του Ράλλυ Ακρόπολις αντέχει στο χρόνο και το να τερματίζεις σου δίνει μια ικανοποίηση και χαρά. Ο αγώνας ήταν αρκετά σκληρός - εμείς κάναμε χρήση του super rally, προτιμήσαμε τις πιο βατές Ειδικές για το αυτοκίνητο, αλλά και για εμάς, και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με επιτυχία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.