Header Ads

Λαμία: Το καινούριο του βιβλίο παρουσιάζει ο Γιώργος Σαγιάς την Δευτέρα 25/6

Το καινούργιο βιβλίο τού Γιώργου Σαγιά με τίτλο "τω έρωτι" (ποίηση) θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (πλατεία Διάκου, Λαμία) με ελεύθερη είσοδο. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σοφία Αντωνοπούλου (Φιλόλογος - Φροντιστής), Πάβια Αργυρίου (Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας) και Νίκος Παπαγεωργίου (Δρ. Φιλολογίας). Ποιήματα θα απαγγείλουν οι: Γιώργος Καραγιώργος (φοιτητής Θεολογίας και ερασιτέχνης ηθοποιός) και Καλλιρόη Λάππα (φοιτήτρια Τμήματος Μηχανικών - Χωροταξίας - Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Σοφία Ανεστοπούλου (Πολιτισμιολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθ/δας.
Ο Γεώργιος Δ. Σαγιάς γεννήθηκε στην Λαμία Φθιώτιδος την 1/1/1967. Είναι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας Αθηνών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαιδεύσεως (εξομοίωση πτυχίου) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικεύσεως του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ (Πάτρα, Αθήνα). Εργάζεται ως παιδαγωγός. ´Εχει εκδώσει τα βιβλία: "Το ´Οστρακο" (ποίηση), "Δικό σου" (παραμύθι για μεγάλους - εικονογράφηση Απ. Παπαδοπούλου), "Εκδιδόμαστε" (γελοιογραφίες - σειρά κόμικς - σκίτσα ´Ελ. Ευαγγελίδου), "Εντέλει ποιος θεολογει; - Διάλογος Θεολογίας και 9ης Τέχνης" (επιστημονικό πόνημα), "Φάος" (ποίηση), ενώ είναι υπό έκδοση άλλα δύο βιβλία του. Αρθρογραφεί σε περιοδικά πανελληνίου εμβελείας και ιστοτόπους. Υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση ως αιρετός. Αγωνίζεται για την Πατρίδα και το λαό και προσπαθεί να βρει τον κοινό παρονομαστή για την αφύπνιση των Ελλήνων και την πορεία για εθνική ανασυγκρότηση. Είναι εισηγητής τού όρου "εθνομελλοντισμός". Θεωρεί πως ποίηση είναι η ψυχή που γίνεται ύλη και ξαναγίνεται ψυχή από αναγνώστες κατά το μέτρο του νου τους και της καρδιάς τους.
Η ποίηση μπορεί να οδηγήσει σε όμορφα όνειρα. Κι αυτά με τη σειρά τους σε ένα πραγματικά ωραίο ξύπνημα. Να λοιπόν ένα μυστικό τής ποίησης: η ομορφιά τής ζωής! Συνηγορεί στην ποίηση τονίζοντας πως μεγάλοι ποιητές λειτουργούν προφητικά και ενορατικά και λένε -έστω συμβολικά- αυτά που άλλοι τα θεωρούν ανομολόγητα, ή, δεν τα σκέφτονται καν. ´
Οπως σημειώνει, "Το να θες να αγγίξεις τον ήλιο το θεωρώ πιο μεγαλειώδες από το να κατασκευάζεις μηχανήματα που σε πάνε όλο και πιο κοντά του, διότι το πρώτο είναι η γενεσιουργός αιτία τού -εξαιρετικού και αξιοθαύμαστου- δεύτερου.". Τέλος, πιστεύει πως πολλοί επίλογοι ποιημάτων είναι συγχρόνως και πρόλογοι και λειτουργούν προτρεπτικά, γράφοντας τους εξής δύο στίχους: "Ελευθερώστε την εντός σας άνοιξη! Ελευθερώστε την ανέκφραστη αγάπη!"
Η παρουσία σας αποτελεί τιμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.