Η Εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

Στην Πανηγυρίζουσα Ενορία του Αγίου Βασιλείου και Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του Σιδηροδρομικού  Σταθμού Λιανοκλαδίου ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 24 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει το Γενέθλιον του Τιμίου  Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

            Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Ποιμενάρχη μας συλλειτούργησαν: ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, ,ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Νικόλαος Καρανάσιος και ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης.

            Έψαλλε δε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας κ. Βασίλειος Χήρας, συμπαραστατούμενος από τους Ιεροψάλτες του Ναού.

            Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας, αναλύσας την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή, ωμίλησε για την μεγάλη αξία του προσώπου του Τιμίου Προδρόμου και για το γεγονός της συλλήψεως και της γεννήσεως του, με το οποίο άρχισε το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του κόσμου.

            Χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐκ ἐγήγερται ἐν γεννητοῖς γυναικῶν μείζων ᾿Ιωάννου τοῦ βαπτιστοῦ»(Ματθ. ΙΑ, 11). Αγαπητοί μου αδελφοί, δεν γεννήθηκε άλλος στον κόσμο μεγαλυτέρας αξίας από τον Ιωάννη, μας λέγει ο Κύριος. Αυτός προετοίμασε τις καρδιές των ανθρώπων για να δεχθούν το κήρυγμα της αποκαλύψεως και της Θείας Αγάπης του Χριστού.

Η σημερινή εορτή έχει μεγάλη αξία,  διότι από τη σύλληψη και την γέννηση του Τιμίου Προδρόμου άρχισε το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του κόσμου. 

    Έχει μεγάλη αξία η προσευχή για όλα τα θέματα, αρκεί ο άνθρωπος με πίστη να επιμένει και η προσευχή που αναπέμπεται στον Θεό να προέρχεται από καρδιά καθαρή και αγαπώσα. Η θερμή προσευχή μπορεί να καταφέρει τα πάντα, διότι «ὅπου Θεὸς δὲ βούλεται, νικᾶται φύσεως τάξις».

            Αδελφοί μου, να  παρακαλούμε τον Τίμιο Πρόδρομο, διότι έχει μεγάλη παρρησία στον Κύριο. Να προευχόμαστε σ’ Εκείνον με αυτό που ψάλλει η Αγίας μας Εκκλησία  για τον άγιο Ιωάννη:

«Τὴν χεῖρά σου τὴν ἁψαμένην, τὴν ἀκήρατον κορυφὴν τοῦ Δεσπότου,

Μεθ' ἧς καὶ δακτύλῳ αὐτόν, ἡμῖν καθυπέδειξας, Ἔπαρον ὑπὲρ ἡμῶν, Βαπτιστά, ὡς παῤῥησίαν ἔχων πολλήν». Αμήν».

            Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε του άρτους, τους οποίους προσέφερε ο Σύλλογος Αλουμινοκατασκευαστών Φθιώτιδος, στους οποίους και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.

            Επίσης συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Καρανάσιο, την Εκκλησιαστική επιτροπή και όλα τους συνεργάτες του για την συνεχή και αυξανόμενη πνευματική πρόοδο της Ενορίας, προτρέποντας τους να συνεχίσουν τα πνευματικά έργα προς Δόξαν του Θεού και έπαινον της Εκκλησίας.

            Μετά το πέρας των Ιερών ακολουθιών, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου,  προσεφέρθη πλούσιο εόρτιο κέρασμα σε όλους, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας είχε μια πνευματική και ωφέλιμη συναναστροφή με όλους.

            Προ της αναχωρήσεως του, εξ ονόματος ολοκλήρου του πληρώματος της Ενορίας, το οποίο και  εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό του  προς τον Σεβασμιώτατο, του προσεφέρθη μια όμορφη ανθοδέσμη.

            Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λάμπρου,  ο Πρόεδρος του Δ. Δ. Σταυρού κ. Ευάγγελος Κυροδήμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλουμινοκατασκευαστών Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Καρκάνης με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και πλήθος πιστών από την Ενορία.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη