Στην Μπρατισλάβα ο Σαρακιώτης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

«Στην Μπρατισλάβα ο Σαρακιώτης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης μεταξύ 20 και 22 Ιουνίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο διακοινοβουλευτικό σεμινάριο για την ρητορική μίσους στο διαδίκτυο. Στο σεμινάριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον κ. Σαρακιώτη να έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την πολιτική της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα.
Όπως επισημάνθηκε από τον Βουλευτή Φθιώτιδας, «το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, μαζί με την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, αποτελούν σήμερα μια ιδιαίτερη πρόκληση για τα κράτη, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί επίσης μία συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και την οικονομία». Γι’ αυτό το λόγο, η από κοινού αντιμετώπιση των δυσάρεστων φαινομένων κρίνεται επιβεβλημένη, ενώ σίγουρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί κατά μόνας, μιας και τα διακρατικά σύνορα στον κυβερνοχώρο είναι δυσδιάκριτα.
Ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε την ελληνική εμπειρία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στο διαδίκτυο, καθώς και της ρητορικής μίσους, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες ότι η χώρα μας έχει επιφορτίσει Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τα καθήκοντα της εποπτείας των υποθέσεων ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το εν λόγω γεγονός υπογραμμίζει την έμφαση, η οποία δίνεται από την ελληνική πλευρά στην κοινή προσπάθεια για ένα ασφαλές διαδίκτυο προσβάσιμο από όλες τις κοινωνικές ομάδες

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη