Η Εορτή της Ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Αικατερίνας στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Με την παρουσία πλήθους πιστών από την Ενορία του Καινουρίου και την ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων, εορτάσθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου  στον όμορφο χώρο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας η ανάμνησις της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνας της Πανσόφου.

            Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Κατασκηνώσεων χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν Ιερείς – μέλη της Επιτροπής των Κατασκηνώσεων, προεξάρχοντος  του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων π. Κωνσταντίνου Ρεντίφη, ενώ το Ιερό αναλόγιο διηκόνησαν Ιεροψάλτες της περιοχής υπό την καθοδήγηση του Μουσικολογιωτάτου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Ευσταθίου Κατόπη.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε εκτενώς στο Ιστορικό της ευρέσεως της  Εικόνος της Αγίας Αικατερίνας και στην δημιουργία των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων από τον Προκάτοχό του Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό Παπαχρήστου καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία τους,  όπου τόσα χρόνια φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν πάνω από 500 παιδιά έχοντας προστάτιδά και αρωγό τους την Αγία Αικατερίνα.

            Ο Σεβασμιώτατος σταθείς στο γεγονός της ευρέσεως χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Η Εύρεση αγίων εικόνων και αγίων λειψάνων, αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί μου είναι η εμφάνιση και η ευλογία του Θεού σε μία τοπική κοινωνία. Αυτές οι ευρέσεις αντιμετωπίζονται με περισσή πίστη από τον λαό του Θεού και έπειτα ακολουθούν και πολλά θαύματα. Αυτό που πρέπει να διδασκόμαστε εορτάζοντες ένα τέτοιο γεγονός, είναι η εκζήτηση του Θεού από εμάς. Ο Θεός αποκαλύπτει την δόξα του μέσα από τους αγίους και εμείς ως χριστιανοί πρέπει να ωθούμαστε στο να ζητούμε και να βρίσκουμε τον Θεό. Και που βρίσκει κανείς τον Θεό; Μέσα στην Εκκλησία και στο πρόσωπο του συνανθρώπου του».

            Προ της ολοκληρώσεως του Ιερού κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε εις τους πιστούς ότι όλα είναι σχεδόν έτοιμα, ώστε οι πύλες των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων να ανοίξουν την 1η Ιουλίου για να φιλοξενήσουν για ένα μήνα εντελώς δωρεάν αγόρια και κορίτσια των Ενοριών της Φθιώτιδος, παρέχοντας τους λίγες μέρες ξεκούρασης, παιχνιδιού, καλού φαγητού και πνευματικής αναγεννήσεως κοντά στη φύση, παρέα με τον Θεό και τους Αγίους.

            Τέλος ευχήθηκε σε όλους που ετίμησαν με την παρουσία τους την Αγία Αικατερίνα, να τους τιμήσει κι’ Εκείνη με τις πρεσβείες της προς τον Κύριο χαρίζοντάς τους  υγεία, ευτυχία και έτη πολλά.

            Ακολούθησε αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του Ναού και κατά την διανομή του Αντιδώρου εδόθη σε όλους εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου μία εικόνα του δικού μας Αγίου Γέροντος Βησσαριώνος του Αγαθωνίτου.

            Σε όλους δε τους εορταστάς προσεφέρθη κέρασμα.

            Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παρέστησαν: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Μώλου -Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητος Καινουρίου κ.  Δημήτριος Γεωργίου, η Αναπληρωτής Διοικητής του Α. Τ. Καμένων Βούρλων Αστυνόμος Β΄ Μαριέτα Δεληστάθη, ο τ. Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του τ. Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας και  ο Στρατηγός ε.α κ Γεώργιος Μακρινίτσας.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη