H ανομία και οι ευθύνες του κ.Τσίπρα

Του Σπύρου Καπράλου
Η ανομία που επικρατεί στη χώρα πλήττει αδιαμφισβήτητα την καθημερινότητα του πολίτη! Τα δελτία ειδήσεων γεμίζουν κάθε βράδυ από συγκεκριμένα περιστατικά που καταδεικνύουν την εικόνα μπάχαλου στις γειτονιές της Αθήνας, στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες,  στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στις αγροτικές περιοχές.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτε; Δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις;   Μάλλον όχι. Ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει…. Αλλά είτε αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη δυσμενή κατάσταση, είτε αδιαφορούν, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τους εκλογικούς τους σχεδιασμούς και τίποτα άλλο, το διχασμό, τον κοινωνικό αυτοματισμό, το διαχωρισμό των Ελλήνων σε «καλούς» και «κακούς», στους «δικούς μας» και στους «άλλους».
Σε κάθε περίπτωση, τροχοπέδη για την αναχαίτιση των κρουσμάτων βίας και ανομίας συνιστά η έλλειψη πολιτικής βούλησης και οι ιδεοληψίες που συνδέονται με το γνωστό αριστερίστικο παρελθόν….
Ο κ. Τόσκας είναι μονίμως μετεξεταστέος, αδυνατεί να κάνει τα αυτονόητα για να προστατέψει τους πολίτες, χαϊδεύει όσους παρανομούν, αποφεύγει συστηματικά να καλύψει πολιτικά τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη της διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης. Κοντολογίς, είναι ακατάλληλος για την προστασία του πολίτη. Φταίει για όλα ο κ. Τόσκας; Φυσικά και όχι.
Την αποκλειστική ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα έχει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που αδιαφορεί, νίπτει τα χείρας του σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, καλύπτει τον κ. Τόσκα, ανέχεται παραβατικές συμπεριφορές και για ότι κακό συμβαίνει, κατά την προσφιλή του τακτική, φταίει πάντα κάποιος άλλος, εκτός από τον ίδιο.
Αυτά που βιώνει η χώρα σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Στα τρεισήμισι τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τα φαινόμενα μπάχαλου έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. Η κατάσταση αυτή για όσους αδυνατούν να το καταλάβουν δεν έχει αρνητική επίπτωση μόνο για τη ζωή των πολιτών, έχει ακόμη μεγαλύτερη στη διεθνή εικόνα της χώρας και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως ένας προορισμός που στοχεύει διαχρονικά να πρωταγωνιστεί στην τουριστική αγορά και να προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.  Η διαφύλαξη μιας θετικής εικόνας της Πατρίδας προς τα έξω είναι αδήριτη ανάγκη και υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ο κ. Τσίπρας και ο ετερόκλητος κυβερνητικός σχηματισμός βαθμολογούνται καθημερινά και δυστυχώς για την Ελλάδα, οι επιδόσεις τους είναι μονίμως κάτω από τη βάση.  Δεν τους ενδιαφέρει, δεν το πιστεύουν, δεν το υπηρετούν, βάζουν πάνω απ όλα την κομματική σκοπιμότητα. Και αφού είναι έτσι καλύτερα να αποχωρήσουν μία ώρα αρχύτερα…. Και μόλις αποχωρήσουν τελειώνει και η ανοχή. Είναι δέσμευση απέναντι στους πολίτες. Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη.  Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας!

*Ο Σπύρος Καπράλος είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

 http://thepresident.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη