LIVE μουσικές βραδιές στο Φεστιβάλ Οίτης 2018: Το πρόγραμμα όλων των καλοκαιρινών συναυλιών - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 2018
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για το συναυλιακό μας καλοκαίρι ξεκίνησε, αναμένοντας στο Φεστιβάλ Οίτης μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σημειώστε ονόματα και ημερομηνίες και ετοιμαστείτε για υπέροχες μουσικές βραδιές, κάτω από τα αστέρια, στην δροσιά του Τόπου Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης.
Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ γίνεται και φέτος με μια μεγάλη συναυλία: Την Τετάρτη 20 Ιουνίου, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωσταντίνου ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή και ανοίγουν το 12ο Φεστιβάλ Οίτης! Η προπώληση των εισιτηρίων του πολυαναμενόμενου live έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται στη «Χώρα» και στα Γραφεία του Φεστιβάλ (Αντιγόνης 7, στο κέντρο της Λαμίας).
Μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα που αναμένουμε με πολλή χαρά να ακούσουμε, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Βιτάλη και πολλοί άλλοι.
Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα των συναυλιών και των live μουσικών βραδιών του 12ου Φεστιβάλ Οίτης 2018:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ: «Με στόμα που γελά» - Θανάσης  Παπακωνσταντίνου και  Σωκράτης Μάλαμας
Ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι. Ο Θανάσης έχει να εμφανιστεί στη σκηνή κοντά στα δύο χρόνια, τον δε Σωκράτη, όσο και να τον ακούς, δεν χορταίνεις το απαράμιλλο χαλκιδικιώτικοντουέντε.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ: Νανά Σιμόπουλος – World Jazz
Ο μουσικός χαμαιλέων της Jazz, μια από τις λίγες γυναίκες Ελληνίδες μουσικούς της τζαζ, έχοντας στο ενεργητικό της σπουδαία καριέρα, πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, έρχεται στο Φεστιβάλ Οίτης.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ: «Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι…» - Βασίλης Σκουλάς & Παντελής Θαλασσινός
Μια μοναδική μουσική συνάντηση των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια… Τραγούδια με τόσο έντονα αρώματα Ελλάδας, εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, εκεί που οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, εκεί που η Ρούμελη βρίσκει τη Σμύρνη… Ο Βασίλης και ο Παντελής με την εμβληματική καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία.

 ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ : POLIS ENSEMBLE
Το POLIS Ensemble έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών, έχει προσκληθεί σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ και έχει ταξιδέψει στις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης Βελγίου. Κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, το μουσικό σχήμα είχε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Χρίστο Τσιαμούλη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου, τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Κώστα Μήτσιο, καθώς και να συμπράξει επί σκηνής με την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, την Χορωδία της Μουσικής Σχολής Εν Ωδαίς, τον Χρόνη Αηδονίδη, τον σολίστα Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τη Νεκταρία Καραντζή, την Αρετή Κετιμέ, την Καίτη Κουλλιά και τη Θεοδοσία Στίγκα.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ : «Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης… ο ρεμπέτης και ο σερ»
Μουσικοθεατρική παράσταση Γεράσιμος Ανδρεάτος, Άννας Μπιθικώτση, Στέλιος Βαμβακάρης
Την ιστορική πορεία & συνεργασία του Μάρκου Βαμβακάρη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση. Τραγουδούν: Στέλιος Βαμβακάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σωτήρης Δογάνης, Νίκος Γραίγος, Εβελίνα Αγγέλου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη. Δραματοποιημένη αφήγηση: η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτσηκαι η ηθοποιός Ελεάννα Φινοκαλιώτη. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καραγιάννης πιάνο-μαέστρος, Μιχάλης Δήμας μπουζούκι, Λευτέρης Κονσολάκης μπουζούκι, Θανάσης Σοφράς κοντραμπάσο, Βασίλης Κοιλάκος κιθάρα, Γιάννης Νικολετόπουλος κρουστά.

 ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ : Χρήστος Θηβαίος & Ρους
Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». 22 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος, συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές του, και παρουσιάζει ένα  πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων, ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την πορεία του στη μουσική (όπως: «Ημερολόγιο», «Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ημερολογίου», “Μέρες Αδέσποτες», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Βροχή μου», «Αγάπη») και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του. Συμμετέχει ο Γιώργος Ρους.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ : Σταύρος Ξαρχάκος & Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Η συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά…η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! Η μοναδική αυτή συνεργασία ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 - κι έκανε έναν πλήρη και απόλυτα επιτυχημένο κύκλο στα μεγάλα θέατρα και πόλεις της Ελλάδας - για να φτάσει στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο με δύο μεγαλειώδεις sold-out συναυλίες στο Ηρώδειο. Μαζί τους οι μουσικοί: Νεοκλής Nεοφυτίδης - πιάνο, Παντελής Ντζιάλας - κιθάρα, Βασίλης Δρογκάρης -  ακορντεόν, Ηρακλής Ζάκκας – μπουζούκι, Δημήτρης Ρέππας - μπουζούκι, Τάκης Βασιλείου - κρουστά, Πέτρος Βαρθακούρης - κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - κιθάρα, νυκτά, έγχορδα, Φίλιππος Τσεμπερούλης – πνευστά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ : Κωστής Μαραβέγιας

Ο Κωστής Μαραβέγιας στο μεγαλύτερο
party της χρονιάς. Ένα πρόγραμμά γεμάτο τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία όπως το χαρακτηριστικό «Δε ζητάω πολλά», το ελκυστικό «Που να βρω μια να σου μοιάζει», την παιχνιδιάρικη «Λόλα», επιλογές από το τελευταίο του album «Κατάστρωμα» όπως το «Φάρος», το μεθυστικό «Ζεστό Κρασί», το «Συγχωροδοπέταλα» αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια  που ο Κωστής αγαπά πολύ ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκο Αγγλούπα (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι) και Κρίτωνα Μπελλώνια (κρουστά, τύμπανα)

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ : ALCALICA
Από το Βερολίνο - το πολιτικό/καλλιτεχνικό κέντρο της Ευρώπης - έως τη Μυτιλήνη, στο υδάτινο όριο, εκεί όπου σήμερα δοκιμάζεται ο ανθρωπισμός, εκεί όπου η συμφωνία EE – Τουρκίας δημιουργεί μια σκληρή πραγματικότητα. Κάπως έτσι είναι και η πορεία των Alcalica, του σχήματος στον πυρήνα του οποίου συναντάμε τους Λεωνίδα Δανέζο και την Julie Loi. Μια πορεία η οποία συμπληρώνει 12 χρόνια. Μια πορεία η οποία σηματοδοτείται από εκλεκτικές συνεργασίες, 6 δίσκους και πολλές συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ.  Θα εμφανιστούν με τον κιθαρίστα Πάνο Παπάζογλου.

24 ΙΟΥΛΙΟΥ : «Πρώτο Μπάρκο», Μουσική παράσταση με τους Κατερίνα Καραδήμα και Χρήστο Κανελλόπουλο
Το «Πρώτο Μπάρκο» είναι μια μουσική παράσταση παρουσίασης νέων τραγουδιών σε μουσική της Κατερίνας Καραδήμα και στίχους του Χρήστου Κανελλόπουλου και της Κατερίνας Καραδήμα, που εμπνέονται και δημιουργούν, ακολουθώντας τα παραδοσιακά, ρεμπέτικα αλλά και σύχρονα μονοπάτια της λαϊκής μας μουσικής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ : La Banda & Method of 3
Μια βραδιά με διασκευές από ελληνικές και ξένες rock και hard rock επιτυχίες από δύο  αγαπημένες Λαμιώτικες μπάντες. Οι "4πύρινοι διασκευαστές" σε "La Banda"  και οι «Method of 3»  ροκάρουν στο Φεστιβαλ Οίτης!


ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ : Γιάννης Κότσιρας
Μαζί το μουσικό σύνολο «Ρυθμός». Μαέστρος ο Νίκος Χιώτογλου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Θάνος Ματζίλης, Χρήστος Παπάζογλου, Ελεάννα Βαρελά, Σοφία Νάσσιου και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : Musicanti
Musicanti…εκεί που η μουσική συναντά το τραγούδι. Ο Γρηγόρης Αγραφιώτης και ο Πύρρος Πουλίτσας ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας καλούν σε ένα ταξίδι με οδηγό το λαούτο και την κιθάρα. Πότε σε παραδοσιακά, και άλλοτε σε μοντέρνα μουσικά μονοπάτια, ο πυρήνας των Musicanti συναντά στη διαδρομή του όργανα όπως το κοντραμπάσο, η ηλεκτρική κιθάρα το καχόν αλλά και το κλαρίνο, δημιουργώντας ιδιαίτερα ηχοχρώματα και καθορίζοντας πρωτότυπα μουσικά σταυροδρόμια.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : «Στιγμές»… Ελένη Βιτάλη & Παναγιώτης Μάργαρης
Μια μαγική μουσική συνύπαρξη… ένα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα θα παρουσιάσουν αυτό το καλοκαίρι, δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες. Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : Γιάννης Σαββιδάκης
Ο Γιάννης Σαββιδάκης είναι πλέον γνωστό πως δεν εντάσσεται σε στερεότυπες καταστάσεις, δεν αναζητά λύσεις ασφαλείας και γι’ αυτό συνεχώς ψάχνει νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης και όχι μόνο. Είναι γνωστός για δύο πράγματα. Για τα αυθεντικά, μελωδικά και δυναμικά του τραγούδια και για το αυθεντικό - ανατρεπτικό του χιούμορ. Έτσι αποφάσισε και φέτος, με οδηγό την εξωστρέφειά του, να ταξιδέψει το ταλέντο του σε μια αυθεντική παράσταση με τις μεγάλες του επιτυχίες και με τραγούδια που του σημαδεύουν τη ζωή. Τραγούδια ελληνικά και ξενόγλωσσα που συνυπάρχουν τόσο αρμονικά κάτω από τις δικές του πρωτότυπες ερμηνείες, αφού, όπως λέει και ο ίδιος» είναι παιδιά της ίδιας μάνας, της μουσικής» .
Το χιούμορ βέβαια δε λείπει – αντιθέτως - λόγω του επικοινωνιακού χαρακτήρα του Γιάννη Σαββιδάκη, υπάρχει άφθονο κι έτσι ο καλλιτέχνης κρατάει το κοινό του καθηλωμένο μέχρι το τέλος.


 ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Μελίνα Κανά
Η  Μελίνα, με την παρουσία και την ερμηνευτική της δεινότητα έχει καταξιωθεί στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Γνωστοί κι αγαπημένοι δημιουργοί όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Παντελής Θαλασσινός και πολλοί άλλοι,  της έχουν εμπιστευτεί τα τραγούδια τους , τα οποία  έχει απογειώσει φωνητικά. Από τη νέα της συνεργασία με τον συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη και την στιχουργό Λήδα Ρουμάνη, γεννήθηκε το καινούργιο της  τραγούδι «Αγάπα με και Πούλα με»  το οποίο κυριαρχεί ήδη στα ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας. Η Μελίνα Κανά συναντά στα πνευστά τον Γιώργη Μακρή,  στο ακορντεόν τον Γιώργο Αγγελάκη,  στα κρουστά τον Στρατή Σκουρκέα, στο μπουζούκι και το λαούτο τον Ζαχαρία Γερασκλή, στην κιθάρα τον Χρυσόστομου Καραντωνίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ματούλα Ζαμάνη
Στην Υπάτη και στο φανταστικό τεταρτημόριο της μνήμης και του πόθου, η Mατούλα Ζαμάνη, η πέρδικα των Τρικάλων, έρχεται από τους αμοργιανούς βράχους με καινούργια τραγούδια στο χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Σε συνθήκη καλοκαιρίας, με δικά της περιπλανώμενα τραγούδια, λαϊκές μελωδίες της ζωής, άσματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου κι αλλόκοτες ιστορίες που σφηνώνουν στην κάρδια και φυτρώνουν στο νου. Η Ματούλα Ζαμάνη μας καλεί στο τραγούδι και στον χορό, στην μελαγχολία που γίνεται γέλιο και τρυφερότητα, στα δάχτυλα και τις ανάσες. «Επειδή η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος». Σταθεροί συνταξιδιώτες της: Κώστας Νικολόπουλος - ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Θάνος Καζαντζής τύμπανα - pads, Γιάννης Κονταράτος - βιολί,  Ηλίας Ρότσιας - ηλεκτρικό μπάσο, Μένιος Γούναρης – πλήκτρα, Χρήστος Ψαρομήλιγκος – βιόλα.

Δείτε το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις του 12ου Φεστιβάλ Οίτης στο www.xwra.gr
Προπώληση Εισιτηρίων:
- Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης)
- Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης (Αντιγόνης 7, Λαμία - πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου. Ανοικτά 10.00 - 18.00 καθημερινά, εκτός Κυριακής)
Τηλεφωνική προπώληση – κρατήσεις: 2231043333, 2231051075, 6936995142
και στο
e-mail του Φεστιβάλ Οίτης: info@xwra.gr

Το 12ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

Info:
12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 
e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr




 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη