Συνελήφθη 40χρονος στο Δήλεσι Βοιωτίας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντοπίστηκε οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης
Κατασχέθηκαν (55) δενδρύλλια κάνναβης, κυρίως σε διαδικασία αποξήρανσης, ύψους έως και (1,5) μέτρων, καθώς και (925) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Επιπλέον κατασχέθηκαν ηλεκτρικός πίνακας, μετασχηματιστές, αυτοσχέδιοι προβολείς υψηλής ισχύος, σωλήνες και ανεμιστήρες εξαερισμού, ηλεκτρικό θερμόμετρο - υγρόμετρο, δοχεία με υγρά λιπάσματα κ.α.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες (10-07-2018) το μεσημέρι στο Δήλεσι Βοιωτίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν νομότυπη έρευνα σε ημιτελές διαμέρισμα οικοδομής, ιδιοκτησίας του 40χρονου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οποίου, εντόπισαν οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενο από:
  • ηλεκτρικό πίνακα και μετασχηματιστές,
  • αυτοσχέδιους προβολείς υψηλής ισχύος,
  • ηλεκτρικό θερμόμετρο - υγρόμετρο,
  • σωλήνες και ανεμιστήρες εξαερισμού,
  • δοχεία με υγρά λιπάσματα,
  • λάστιχο αυτόματου ποτίσματος, γλάστρες και κλαδευτήρι.
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών υγρασίας, φωτισμού και θερμότητας, καθώς και τη χρήση λιπασμάτων, ο 40χρονος καλλιεργούσε (2) δενδρύλλια κάνναβης, σε γλάστρες, ύψους (80) και (120) εκατοστών αντίστοιχα, ενώ σε παρακείμενο χώρο εντοπίστηκαν, σε διαδικασία αποξήρανσης, επιπλέον (53) εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (80) έως και (150) εκατοστά.
Επίσης στον ίδιο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σακούλα που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (925) γραμμαρίων, αλλά και (30) νάιλον συσκευασίες, κενές περιεχομένου, κατάλληλες για την συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη