Φθιώτιδος Νικόλαος: «Πρέπει να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά»

Στο ορεινό χωριό Πίτσι της Δυτικής Φθιώτιδος μετέβη το πρωί του Σαββάτου 30 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη,  ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Σύναξη των 12 Αποστόλων, προκειμένου να χοροστατήσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελούταν στον Εορτάζοντα Ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων.
            Της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο 93χρονος Συνταξιούχος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δερνίκας, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του χωριού Παλιαοχώρι π. Ιωάννη Σουφλερό.
            Ο  Ποιμενάρχης μας για ακόμη μία φορά εξέφρασε προς τον γέροντα π. Γεώργιο την αγάπη, τον σεβασμό και τις ευχές του, ώστε ο Κύριος τον οποίο υπηρετεί τόσα χρόνια με ιεροπρέπεια, ζήλο και φόβο Θεού, να τον κρατά υγιή και ακέραιο δια να συνεχίσει το Λειτουργικό του έργο.
            Ο π. Γεώργιος τελεί ανελλιπώς το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας καθώς και όλες τις αγιαστικές πράξεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Κανάλλια της Δυτικής Φθιώτιδος.
            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε δια το έργο των Αγίων Αποστόλων, της μετάδοσης του Ευαγγελίου του Χριστού προς όλα τα Έθνη και δια τα παθήματα τα οποία υπέμειναν υπέρ Χριστού, τονίζοντας ότι η κάθε εορτή έχει πολλά διδάγματα και από τους Αγίους Αποστόλους πρέπει να διδαχθούμε την αγάπη, τον ηρωισμό, την πίστη και την αυταπάρνηση τους για τον Χριστό και για το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων.
            Συγκινημένος δε από την συμμετοχή του κόσμου και την ευλαβική τους στάση  στην Πανήγυρη ανέφερε:
            «Αδελφοί μου πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά, διότι εσείς οι κάτοικοι του χωριού είστε που  κρατάτε  με την πίστη σας, αναμμένη την φλόγα της  Ορθοδόξου παραδόσεως μας και τα ιδανικά της Πατρίδος μας».
            Ακολούθως στον προαύλιο χώρο του Ναού τελέσθηκε η αρτοκλασία και μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών οι γυναίκες του χωριού προσέφεραν πλούσια εδέσματα σε όλους.
            Κατά την διάρκεια του κεράσματος όλοι οι παρευρισκόμενοι με έκδηλα συναισθήματα, εδήλωναν την αγάπη και τον σεβασμό προς τον Σεβασμιώτατο, καθώς και την χαρά τους που ευρέθη στην Πανήγυρη του χωριού προσφέροντάς τους την Αρχιερατική του ευλογία.
            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, διερχόμενος για την πόλη της Λαμίας, επεσκέφθη το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» Σπερχειάδος όπου είχε μια ευχάριστη συνομιλία με τους γέροντες και το προσωπικό.

 imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη