Τυροπιτάκια με φέτα χωρίς φύλλο

Υλικά

225 γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού Mπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ)
100 γραμμάρια Φρέσκο γάλα
1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν

 Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα.

Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψωμιού) την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πάτ.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολα και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια μας.

Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη