Απάντηση του Αναπλ. Υπ. Υγείας κ. Πολάκη στο Χρ. Σταϊκούρα για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Λαμία, 06 Ιουλίου 2018
Απάντηση του Αναπλ. Υπ. Υγείας κ. Πολάκη στο Χρ. Σταϊκούρα για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας:
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, απαντώντας σε Κοινοβουλευτική Ερώτησή μου, της 23ης Απριλίου, σχετικά με το πολύπαθο ζήτημα της προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, μας ενημερώνει πως επίκειται η προμήθεια και εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου, περισσότερων τομών σε σχέση με τις πρόσφατες προκηρύξεις του νοσοκομείου,  αξιοποιώντας (επιτέλους) το ποσό των 250.000 ευρώ που είχε εξασφαλισθεί το 2014, με τις τότε προδιαγραφές που έθεσαν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου, προσθέτοντας παράλληλα σήμερα ισόποσους πόρους.
Τρία ολόκληρα χρόνια χαμένα, για τους πολίτες, για την ποιότητα παροχών υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, για τα επιπλέον οικονομικά βάρη που αναγκάστηκε να επωμιστεί το νοσοκομείο, εξαιτίας των - γνωστών σε όλους πλέον - παραλείψεων της σημερινής Κυβέρνησης.
Υπενθυμίζω πως μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, το κόστος επισκευής και συντήρησης του υπάρχοντος μηχανήματος προσέγγιζε τις 285.000 ευρώ. Όσο και οι επιπλέον πόροι που βάζει η σημερινή Κυβέρνηση για την προμήθεια του αξονικού τομογράφου.
Με την ελπίδα να μη χαθεί περαιτέρω πολύτιμος χρόνος, αναμένουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση.
Στην ίδια απάντηση, επιβεβαιώνεται η ορθότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της προηγούμενης Κυβέρνησης να θεσμοθετήσει νέο Οργανισμό για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας το 2014, στη βάση του οποίου πραγματοποιούνται προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια.
Έστω και με καθυστέρηση, οι προσπάθειες της προηγούμενης Κυβέρνησης να καλύψει ορισμένες βασικές ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, πλέον αναγνωρίζονται.
Επισυνάπτεται η σχετική απάντηση του Υπουργείου Υγείας».

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη