Η Εορτή της Αγίας Κυριακής της Αθληφόρου στο Δομοκό

Στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ναό της αγίας Κυριακής στο Δομοκό, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το Σάββατο 7 Ιουλίου.

   Τον Ποιμενάρχη στην Λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος Αρχιμ. π. Αθανάσιος Σύρος, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Κάσσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δομοκού & Ξυνιάδος Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Καρβέλης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θαυμακού & Νέου Μοναστηρίου Πρωτ. π. Γεώργιος Βασιλακάκος,  Ιερείς από την πόλη του Δομοκού και από όμορα χωριά και ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης.

   Τους ύμνους απέδωσαν δύο χορωδίες υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Αργυρού.

   Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύσας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας ωμίλησε εκτενώς για την αληθινή πίστη στον Χριστό, η οποία είναι η μόνη σώζουσα αλήθεια που δίδει χαρά και σταθερότητα στην ζωή του ανθρώπου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

   « Χωρίς πίστη, αγαπητοί μου αδελφοί, ο άνθρωπος είναι νεκρός, η πίστη δίνει ζωή και δύναμη. Η πίστη πρέπει να είναι μια μόνιμη κατάσταση στην ζωή μας, όχι μόνο όταν έχουμε ανάγκη αλλά όλη η ύπαρξη μας να είναι δοσμένη στον Θεό.

          Η αγία Κυριακή δοκιμάσθηκε πολύ στην πίστη και όμως δεν κάμφθηκε, έμεινε αμετακίνητη. Τιμούμε τους αγίους μας τόσα χρόνια μετά το μαρτύριο τους για να διδασκόμαστε από την αγάπη τους για τον Χριστό και από την κραταιά και αμετακίνητη πίστη τους.

          Αν η ζωή μας δεν έχει αυτές τις πνευματικές εορτές είναι άδεια. Αυτές οι εορτές των Αγίων της Εκκλησίας μας έχουν πνεύμα Θεού, αλλαγή ζωής και μια χαρά, η οποία είναι συνεχής».

   Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και  η αγία να πρεσβεύει στον Κύριο εκτενώς για όλους τους τιμώντας την μνήμη της, καθώς και  να περιφρουρεί ακοιμήτως όλους τους κατοίκους της ιστορικής πόλεως του Δομοκού.

   Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρέστησαν και: ο Βουλευτής Φθιωτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλοί πιστοί της πόλεως.

   Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε κέρασμα στο καταπράσινο προαύλιο του Ναού προς τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς  και όλους τους επισήμους.


http://www.imfth.gr








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη