20-25 εκατ. οι αποζημιώσεις κατοικιών από τις φωτιές σε Μάτι και Κινέττα

Στα 20-25 εκατ. ευρώ ανέρχονται σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές στην Κινέτα και το Μάτι. Συνολικά υπολογίζεται ότι αναγγελίες έχουν γίνει περίπου για 450 σπίτια με τη μέση ζημιά να κυμαίνεται ανάμεσα στις 50.000-60.000 ευρώ και το 20% περίπου των κατοικιών στην περιοχή να είναι ασφαλισμένα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται μέσα στις επόμενες μέρες με τις αναγγελίες ζημιών που θα ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις να φτάσουν τις 600. Όπως αναφέρουν ασφαλιστικοί κύκλοι η περίπτωση των πυρκαγιών στο Μάτι είναι εντελώς διαφορετική από τη Μάνδρα όπου η ασφαλισμένη περιουσία κυμαινόταν στο 5% και αυτό γιατί εν προκειμένω είχαν υπάρξει στο παρελθόν φωτιές που ώθησαν τους κατοίκους να ασφαλιστούν, οι κάτοικοι είχαν υψηλότερα εισοδήματα και οι ασφαλιστές είχαν συμβουλεύσει τον κόσμο να ασφαλιστεί για φωτιά.
Πηγές της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι εάν δεν αλλάξουν τα υπάρχοντα νούμερα από τις αποζημιώσεις που έρχονται μέσω bancassurance και σαν διαδικασίες έχουν κάποια καθυστέρηση οι αποζημιώσεις θα κινηθούν σε αυτό το επίπεδο.

 insurancedaily.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη