Δήλωση του Ν. Στουπή , Επικεφαλής της Παράταξης επί των απαντήσεων της Περιφερειακής Αρχής σε τρία κρίσιμα θέματα που είχε θέσει η Παράταξη

Δήλωση του Ν. Στουπή , Επικεφαλής της Παράταξης επί των απαντήσεων της Περιφερειακής Αρχής σε τρία κρίσιμα θέματα που είχε θέσει η Παράταξη
« Μετά από αρκετό διάστημα μηνών, κατόπιν επιμονής μας προς τον κ. Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου  λάβαμε απαντήσεις σε τρία κρίσιμα θέματα που είχαμε θέσει, και συγκεκριμένα :

⦁    Για την Πρόταση που είχαμε υποβάλλει και είχε αποδεχτεί το Περιφερειακό όσον αφορά την   Ίδρυση και Δημιουργία Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος στο Αλιβέρι για την παρακολούθηση της ρύπανσης στη Περιοχή από τη δράση της λειτουργούσας Βαριάς Βιομηχανίας.
⦁    Για την διατύπωση πλαισίου Αρχών διαχείρισης Ενισχύσεων και Χορηγιών προς Πολιτιστικούς και άλλους Φορείς.
⦁    Για την εικόνα και την πορεία υλοποίησης των συναφθέντων Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ  Δήμων και Περιφέρειας στην Στερεά Ελλάδα.

Επί των απαντήσεων που λάβαμε έχουμε να σχολιάσουμε:

⦁    Προφανώς και αποδεχόμαστε την ευθύνη συνδιαμόρφωσης της εισήγησης για την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος , ενός πολύτιμου εργαλείου στα χέρια των κοινωνικών φορέων που  τόσο ανάγκη έχει  το πολύπαθο περιβαλλοντικά Αλιβέρι, σε συνεργασία με το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για το ιδρυτικό πλαίσιο λειτουργίας του.
⦁    Η δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη  κ. Καραΐσκου, ότι μέσω του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο. Π. Α. Στ. Ε.) θα θεσπιστούν οι απαραίτητοι κανόνες που θα αποτρέπουν την σπατάλη δημοσίου χρήματος και τη σωστή διαχείριση των πόρων όσον αφορά τους κανόνες  και τις αρχές διαχείρισης χορηγιών και ενισχύσεων προς φορείς , μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, προάγει την διαφάνεια και αναβαθμίζει το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ανα μενουμε λοιπόν την εισήγηση του οργανισμού σε επόμενη συνεδρίαση και βέβαια μέχρι τότε  την αποχή της πλειοψηφίας από αποφάσεις και ενέργειες που αντιστρατεύονται τα προηγούμενα..
⦁    Δεν έχουμε αντίρρηση, παρόλη την αυτονομία που έχει το θέμα όπως έχουμε τονίσει όταν υποβάλλαμε το σχετικό αίτημα, να περιμένουμε λίγο διάστημα ακόμη – όπως ζήτησε ο κ. Περιφερειάρχης -  και μέχρι την συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου , ώστε να αντιμετωπιστεί ενιαία σε ένα απολογιστικό πλαίσιο το σύνολο των έργων που επιτελεί η Περιφέρεια. Αρκεί αυτό να μην αποτελεί υπεκφυγή χρονική και μετάθεση  του θέματος στις καλένδες εξαντλώντας την εναπομείνουσα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου , αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι μπήκαμε πλέον - ειδικά στη Περιφέρεια μας -  σε προεκλογική Αυτοδιοικητική  περίοδο .»

Η Στερεά σε Νέα Τροχιά

Λαμία 31 Ιουλίου 2018


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη