Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος των Κοπτών του Λονδίνου και ο Μητροπολίτης των Κοπτών της Ελλάδος

Ενημερωτικό Δελτίο
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος των Κοπτών του Λονδίνου και ο Μητροπολίτης των Κοπτών της Ελλάδος

Το Σεπτό Κέντρο επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη, 31η Ιουλίου, ο Κόπτης Αρχιεπίσκοπος του Λονδίνου Άγγελος και ο Κόπτης Μητροπολίτης στην Ελλάδα Παύλος.

Οι δύο Ιεράρχες έγιναν εγκάρδια δεκτοί  από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και για την πορεία του διαλόγου ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Άγγελος επέδωσε στον Παναγιώτατο επιστολή του Πάπα και Πατριάρχου της Κοπτικής Εκκλησίας Θεοδώρου Β’, με την οποία τον προσκαλεί σε συνάντηση Προκαθημένων που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο, το Μάιο του 2019.

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης δέχθηκε τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, με τον οποίο επεξεργάσθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη στο τέλος Σεπτεμβρίου.





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη