Επίσημη Επίσκεψη του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ιστορική ημέρα για την Πρωτεύουσα της Φθιωτικής γης και την Ιερά Μητρόπολή μας  ήταν η 25η Αυγούστου 2018, καθώς η Αυτού Εξοχότης ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2018», πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πόλη μας.
            Αρχικά ο κ. ΠτΔ συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου επισκέφθη τον Αρχαιολογικό χώρου του Κάστρου της Λαμίας, όπου ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό  Μουσείο από τον  Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη και την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Φθιώτιδος - Ευρυτανίας κα Έφη Καράντζαλη.
            Ακολούθως περίπου στις 1:00 το μεσημέρι ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.
            Τον κ. Πρόεδρο και την συνοδεία του ανέμενε στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου ο Ποιμενάρχης μας όπου και τον υπεδέχθη μετά πάσης τιμής και εγκαρδιότητος.
            Για αρκετή ώρα στην αίθουσα του Θρόνου ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Πρόεδρο και την κα Κονιόρδου κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την μεγάλη Ποιμαντική δραστηριότητα  της Ιεράς Μητροπόλεως μας προς όλους του τομείς.
            Ο Σεβασμιώτατος εις ανάμνησιν της Επισήμου επισκέψεώς του επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο μια περίτεχνη ασημένια εικόνα του αγίου Νικολάου, συλλεκτικής αξίας, συνοδευόμενη από την Αρχιερατική του ευχή για την από Θεού δύναμη εις τα σπουδαία καθήκοντά του. Στην κα Υπουργό και στην συνοδεία του κ. Προέδρου επέδωσε ως ενθύμια Ιερές Εικόνες του Πολιούχου της πόλεως μας αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
            Προ της αναχωρήσεως του ο κ. Πρόεδρος ξεναγήθηκε στους χώρους του Επισκοπείου, προσεκύνησε εις το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας και εθαύμασε το Ιερά εκθέματα του Κειμηλιαρχείου, το οποίο στεγάζεται στο Ισόγειο της Μητροπολιτικής κατοικίας.
            Ο κ. ΠτΔ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την ευαρέσκεια του προς τον Σεβασμιώτατο  δια το μεγάλο έργο της περισυλλογής και διασώσεως της Πολιτισμικής, Ιστορικής και Εκκλησιαστικής μας  κληρονομιάς, ένα έργο το οποίο από ετών έχει ξεκινήσει η Ιερά Μητρόπολίς μας.
            Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο, το οποίο ευρίσκεται έναντι του Επισκοπείου.

http://www.imfth.gr/


 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη