Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε την Κυριακή 19/8/2018 και ισχύει για την Δευτέρα 20/8/2018  προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης 
 Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 153854/442 της 29/6/2018 (ΑΔΑ : ΨΛΕΘ7ΛΗ-8ΚΣ) απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης  από την 12η βραδινή της 19/8/2018 έως την 12η βραδινή της 20/8/2018.
Στην απαγόρευση δεν  συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας τoυ αρμόδιου δασαρχείου.
   Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ). 
Ο Δήμος Λοκρών παρακαλείται να συνδράμει στην εφαρμογή του μέτρου και να θέσει σε υψηλή ετοιμότητα τις Υπηρεσίες του σύμφωνα με τον σχεδιασμό του και τα μνημόνια ενεργειών του.
Επίσης τίθεται  σε επιφυλακή το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει η ΠΕ Φθιώτιδας για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη