Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ψυχωφελή Βιβλία για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Πολλά και Ψυχωφελή  βιβλία για το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τα οποία πάντοτε μεν είναι χρήσιμα για τους ορθοδόξους χριστιανούς ιδιαιτέρως δε για τις Θεομητορικές εορτές, κορυφαία των οποίων είναι η κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
   Συγγραφεύς των βιβλίων είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και τα βιβλία αυτά είναι προϊόντα του σεβασμού  και της αγάπης του Ποιμενάρχου μας  προς το θεομητορικό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την πίστη του λαού εις το Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας και να τιμήσουν επάξια Εκείνην που σκέπει, στηρίζει, και προστατεύει κάθε άνθρωπο που επικαλείται το όνομά της.
   Τα βιβλία αυτά είναι ωφέλιμα,  κατάλληλα για να προετοιμάσουν τους πιστούς χριστιανούς για την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου.
   Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Ένθεον», το οποίο βρίσκεται στη γωνία  των οδών Χατζοπούλου και Σατωβριάνδου στην πλατεία Πάρκου στην Λαμία. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2231 0 36204.
Μερικά από τα βιβλία είναι τα εξής:
«Θεομητορικά Νεύματα»
Περιέχει  18 εγκυκλίους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου μέσα από τις οποίες  διαπιστώνει κανείς, ότι με την Παναγία παίρνει νόημα η ζωή μας και αντιμετωπίζονται όλες οι αντιξοότητες, διότι Εκείνη έχει την δύναμη να μας λυτρώσει από τα δεινά, από τους πειρασμούς, από τα πάθη και από κάθε επιβουλή ορατών και αοράτων εχθρών.
«Αφιερώματα-Δημοσιεύματα στην Παναγία της Τήνου»

Μέσα στις 202 σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει  τι είναι εκείνο που καθιστά το Πανορθόδοξο και Παγχριστιανικό προσκύνημα της Ιεράς Νήσου  Τήνου,  κέντρο ζωής και κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Μαρτυρούνται  οι συχνές και ζωντανές εμφανίσεις της Παναγίας μας, η οποία διανέμει σε όλους τον πλούτο της αγάπης Της, που είναι μαγνήτης και  προσελκύει όλους τους πονεμένους και δοκιμαζομένους.
«Παναγία Θεοτόκος , στη Θεολογία, ζωή και παράδοση της Εκκλησίας μας»
Πρόκειται για ομιλίες εγκρίτων Ιερέων και καθηγητών Θεολόγων, οι οποίες εκφωνήθηκαν   στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας για τον πανηγυρισμό του Ιωβηλαίου έτους 2000, το οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανεκήρυξε έτος της Θεοτόκου.
«Θεοτόκος, Ευαγγέλιον χαράς»


Ένα βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου Σελέντη.
Μέσα στις 225 σελίδες του βιβλίου, αποπνέει η χάρις των λόγων, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτοκου,  τους οποίους εξεφώνησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος κυρός Νικόλαος, ως Ιεροκήρυξ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ιδιαιτέρως κατά τις παρακλήσεις του δεκαπενταυγούστου.
Είναι κηρύγματα γραμμένα με προσευχή και δάκρυα από τον ταπεινό και πράο μακαριστό Νικόλαο. Είναι ομιλίες καρδιακές ενός Αγίου Κληρικού, βγαλμένες μέσα από ψυχή πιστεύουσα, και ποθούσα τον Κύριο.
«Η Παναγία της Τήνου, Ιστορία και Τέχνη»
Το βιβλίο αυτό εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί σε Τέταρτη έκδοση.  
Χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας,  διηγείται την Ιστορία του οράματος της Οσίας Πελαγίας, της ευρέσεως της Αγίας Εικόνος, της κλοπής και της επανευρέσεως, της ανοικοδομήσεως του Ναού, των θαυμάτων καθώς  επίσης περιγράφει τους  σκοπούς και τα έργα του Ιερού Ιδρύματος από το 1823 έως σήμερα.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η τέχνη όπως εκφράζεται και εκτίθεται στα Μουσεία του Ιερού Προσκυνήματος.
Το βιβλίο αυτό βοηθά τους αναγνώστες να γνωρίσουν το «Ιερόν Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου», το οποίο έλκει όλους τους πιστούς απανταχού της γης, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, προβληματίζει τους δύσπιστους και γεμίζει την ψυχή με δέος και έκσταση για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια