Λαζάνια με φέτα και σπανάκι

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5', προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθεί.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και βράζετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7'-8' περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μέιγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.
Σ’ ένα λαδωμένο μακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι  να τελειώσουν τα υλικά Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’.

http://newpost.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη