Κοσμοσυρροή πιστών στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου στη Λαμία

Εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν να τιμήσουν χθες και σήμερα την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού, στο ομώνυμο πανηγυρίζων  ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου της Ενορίας  Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται επί της οδού Παπαποστόλου στην Λαμία.

   Και τις δύο ημέρες ευλαβείς πιστοί, κυρίως γυναίκες, προσήρχοντο με ευλάβεια για να ασπαστούν την εικόνα του Αγίου και να ευλογήσουν τις παραδοσιακές Φανουρόπιτες προς τιμήν του Αγίου.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου χοροστάτησε και ωμίλησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο.

          Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εις τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Φανούριο ευχηθείς ο Άγιος σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται  να φανερώσει την ελπίδα, την δύναμη του Θεού και τον δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία.

          «Ο Άγιος Φανούριος εδώ  είναι ένας φρουρός για τους οδηγούς και για τους προσκυνητάς του αλλά είναι και ένα υπόδειγμα αφοσιώσεως, πίστεως και αγάπης στον Θεό. Να ζητήσουμε σήμερα από τον Άγιο Φανούριο, ιδιαιτέρως  σ' αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε,   να μας φανερώσει μέσα μας πρώτα τον Θεό δια να τον αγαπήσουμε και να του δωθούμε ολοκληρωτικά,», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

    Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε Βυζαντινή Χορωδία, αποδίδοντας θαυμάσια τους ιερούς ύμνους υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Γαλανεΐκων και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση, τη συμμετοχή του Ιεροψάλτου του Παρεκκλησίου  κ. Χρήστου Παρλαβάντζα καθώς και άλλων ιεροψαλτών και βοηθών.

          Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις εκατοντάδες  φανουρόπιτες που προσέφεραν οι πιστοί και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά.

   Ακολούθως στην εξωτερική αυλή του Παρεκκλησίου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε πλούσιο κέρασμα σε όλους.

   Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν και οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης και κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη