Η Πρώτη Μηνιαία Ιερατική Σύναξη για τη Νέα Εκκλησιαστική χρονιά στην Ιερά Μονή Αντινίτσης

Την πρώτη μηνιαία Ιερατική Σύναξη για τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Στυλίδος και Πελασγίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης και Δομοκού.
            Άπαντες οι Ιερείς συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, όπου συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη.
            Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και έψαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συμπαραστατούμενος από καλλιφώνους Ιερείς.
            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους της αδελφότητος προσεφέρθη πλούσιο πρωινό σε όλους στην ηλιόλουστη, κατάφυτη αυλή της Μονής.
            Στην συνέχεια στο Αρχονταρίκι έλαβε χώρα η σύναξη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.
            Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως ο Ποιμενάρχης μας αρχικά ευχήθηκε για το νέο Εκκλησιαστικό έτος, να είναι έτος πνευματικής και ποιμαντικής καρποφορίας προς οικοδομήν των πιστών μελών της τοπικής μας Εκκλησίας  και Δόξαν του εν Τριάδι Θεού.
            Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το αναγνωσθέν εις την Θεία Λειτουργία, Αποστολικό ανάγνωσμα (Εφ. Δ' 17-25), ωμίλησε εκτενώς για την πνευματική ζωή αναφερόμενος στην εν Χριστώ ζωή του Ιερέως ως Ποιμένος και ως προσώπου.
            « Η μακράν από του Θεού, αγαπητοί μου Πατέρες, ζωή,  είναι ζωή σκότους, ψεύδους και αμαρτίας. Είναι ανάγκη όπως νουθετεί και ο Απόστολος Παύλος στην προς Εφεσίους Επιστολή του, να επιστρέψουμε στην αληθινή ζωή , βιώνοντας πνευματική ζωή, η οποία είναι η μόνη αληθινή, ζωή αγιότητος, δικαιοσύνης και ευτυχίας.
            Η κοινωνία μας  έχει μετατραπεί δυστυχώς σε κοινωνία απάτης και σκότους. Είναι χρέος μας να ζούμε πνευματικά, εμπνέοντας και το ποίμνιο μας ως προς αυτή τη κατεύθυνση με σκοπό την σωτηρία και τον αγιασμό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
            Ακολούθησε ευρεία εποικοδομητική συζήτηση επί των λεχθέντων .,
            Μετά από ολιγόλεπτο διάλλειμα στο δεύτερο μέρος της συνάξεως ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης μετά από προτροπή του Ποιμενάρχου μας παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: «Αιρέσεις και Παραθρησκείες», αναλύοντας λεπτομερώς τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την δράση των συγχρόνων αιρέσεων και την υπεύθυνη ενημέρωση από την πλευρά των Ιερέων του πιστού λαού.
            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Ιερείς για διάφορα Ποιμαντικά και Διοικητικά τρέχοντα θέματα και έδωσε τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες. Επίσης ενημέρωσε του Ιερείς για τον θεμέλιο λίθο του Ναού του Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Αργύρη Πτερή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος», ο οποίος θα τιμάται επ’ ονόματι  της αγίας Ερμιόνης και τον οποίο συν Θεώ θα θέσει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος  και προσεκάλεσε τους Ιερείς να τιμήσουν με την παρουσία τους το γεγονός αυτό. Επίσης ωμίλησε και  για τα Κατηχητικά Σχολεία, τα οποία με απόφαση της Ιεράς Συνόδου θα ξεκινήσουν  την φετινή λειτουργία τους την 7η Οκτωβρίου.
            Τέλος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Αναστασίου και τα μέλη της αδελφότητος για την αβραμιαία φιλοξενία και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους του Ιερείς.

imfth.gr

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη