ΕΑΚΠ: «Οι συμβιβασμένοι και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές είναι οι καλύτεροι βοηθοί των αντιλαϊκών κυβερνήσεων»

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.             Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος             .
Τηλ.: 6978520351,  fax: 2674022211,   web site: www.eakp.gr,   email: info@eakp.gr
                                                                                                                  Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας                          ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ).
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας  ( Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ) αλλά και όλες οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις ( ΑΕΠ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ), αναλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σχετικά με τις προτάσεις που θα κάνουν προς το Αρχηγείο Π.Σ. για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν και να κατανεμηθούν τα χρήματα από τις δωρεές των επιχειρηματιών, που εξαγγέλθηκαν ότι θα δοθούν στην υπηρεσία μας ( 25 εκατομμύρια ευρώ από το ίδρυμα Νιάρχου και άλλες δωρεές από τράπεζες, βιομηχανίες, εμπορικές εταιρείες, που σύμφωνα με την τοποθέτηση του προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., είναι γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ ). Προτάθηκε μάλιστα από την παράταξη των Ανεξάρτητων Πυροσβεστών, να γίνει και βράβευση των δωρητών επιχειρηματιών από την Ομοσπονδία.
Κουβέντα δεν έγινε από το προεδρείο και τις άλλες παρατάξεις και σε αυτή τη συνεδρίαση, για κινητοποιήσεις, αγώνα, διεκδικήσεις.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ανέφερε στην τοποθέτησή της ότι δεν πρόκειται να συναινέσει, να γίνει συνένοχη και συμμέτοχη, σε πρακτικές που επιχειρούν να κοροϊδέψουν τους πυροσβέστες και κυρίως το λαό και να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την προστασία της ζωής και της ασφάλειάς του. Αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέραμε ότι:
Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, έχουν πετσοκόψει από τους προϋπολογισμούς του Π.Σ. πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τα τελευταία 9 χρόνια.
Τα χρήματα αυτά, όπως και όλες οι περικοπές από τις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας και όλες οι μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και τα εισοδήματα των εργαζομένων και του λαού, κατέληξαν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου, στις τσέπες των εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών και μεγαλεμπόρων. Με διάφορες ενισχύσεις, με αναπτυξιακά πακέτα και προγράμματα, με φοροαπαλλαγές. Ιδιαίτερα οι εφοπλιστές, όπως είναι και οι ιδιοκτήτες του ιδρύματος που κάνει τη δωρεά στο Π.Σ., εκτός από όλα τα παραπάνω, έχουν και το προνόμιο να μην πληρώνουν φόρους για το πετρέλαιο, όταν η πλειοψηφία του λαού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη διαβίωση ενώ ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και από την ελλιπή θέρμανση.
Με τα ψίχουλα που πετάνε οι μεγαλοεπιχειρηματίες στο Π.Σ. ( 25 - 30 εκατομμύρια ευρώ εάν δοθούν και αυτά τελικά ), σε σχέση με το 1 και πλέον δισεκατομμύριο ευρώ που του αφαιρέθηκε τα τελευταία χρόνια από τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, δεν θα καλυφθούν ούτε στο ελάχιστο οι μεγάλες ανάγκες και οι ελλείψεις του. Οι δωρεές είναι σκέτη κοροϊδία και τίποτε περισσότερο. Με βάση τα χρηματικά ποσά που θα διατεθούν για τις δωρεές, θα υπάρξουν και νέες φοροαπαλλαγές προς τους « δωρητές ». Εμείς με όλους τους εργαζόμενους και το λαό θα πληρώσουμε πάλι τις φοροαπαλλαγές τους.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών κατήγγειλε το προεδρείο και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Τονίσαμε ιδιαίτερα, ότι:
Στην αντιπυρική περίοδο που διανύουμε έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά, όπως απώλειες συνανθρώπων μας, μεγάλες καταστροφές περιουσιών και δασικού πλούτου.
Οι συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών έχουν χειροτερέψει στο μέγιστο βαθμό, σε συνδυασμό και με την απίστευτη ταλαιπωρία από τις συνεχόμενες μετακινήσεις μακριά από τα σπίτια μας, για εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλες περιφέρειες.
Υπάρχει και φέτος πλήρης έλλειψη μέριμνας από την πλευρά της υπηρεσίας για ξεκούραση των συναδέλφων που συμμετέχουν στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και έλλειψη επαρκούς ποσότητας φαγητού και νερού σε συναδέλφους που εργάζονται 30ωρα και 40ωρα στις πυρκαγιές.
Η διαβίωση των πυροσβεστών που μεταβαίνουν για ενίσχυση άλλης υπηρεσίας εκτός της περιφέρειάς τους, γίνεται και φέτος μέσα σε πυροσβεστικούς σταθμούς και σε στρατόπεδα.
Συνεχίζεται η εκμετάλλευση με την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και την απλήρωτη υπερεργασία μας και από τη σημερινή κυβέρνηση, που έχει ως συνέπεια και την ασύστολη επιβολή του μέτρου των συνεχόμενων επιφυλακών, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν πυρκαγιές.
  Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το προεδρείο και οι άλλες παρατάξεις του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., οι δήθεν συνδικαλιστές, οι δήθεν υπερασπιστές των δικαιωμάτων μας, ασχολούνται ως μάνατζερ και ως διαχειριστές με το πού θα πάνε τα ψίχουλα και οι « ελεημοσύνες » που λένε πως θα δώσουν στο Π.Σ. οι μεγαλοεπιχειρηματίες μεγαλοεκμεταλλευτές. Έχουν καταντήσει ζητιάνοι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτών που εκτός των όσων αναφέρουμε παραπάνω, ευθύνονται και για χιλιάδες εργατικά ατυχήματα ( εργοδοτικά εγκλήματα ).
  Το προεδρείο και οι άλλες παρατάξεις της Ομοσπονδίας, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τη γραμμή των κομμάτων που κυβερνούν ( ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. ) και που κυβέρνησαν τη χώρα ( Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. ) και θέλουν να επιβάλλουν στους πυροσβέστες και το λαό να προσαρμοστεί πλήρως στις αντιλαϊκές πολιτικές τους, που στηρίζουν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών ( εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων ). Να επιβάλλουν στη συνείδησή μας το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής τους, ότι: όταν το κράτος δεν μπορεί ( δεν θέλει λέει η Ε.Α.Κ.Π. ), να χρηματοδοτήσει μια κοινωνική υπηρεσία, τότε θα χρηματοδοτούν με ότι προαιρούνται οι « ελεήμονες » και « φιλάνθρωποι » μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν ξεχνάμε και την έκκληση που είχε απευθύνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον πρωθυπουργό της χώρας λίγες ημέρες μετά τις μεγάλες καταστροφές στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να αποταθούν από κοινού με τον πρωθυπουργό προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες να συνδράμουν οικονομικά για την ενίσχυση του Π.Σ., όπως και έγινε και στη συνέχεια εξαγγέλθηκαν οι συγκεκριμένες δωρεές.
Επίσης, το προεδρείο και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αρνήθηκαν να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη συκοφαντική και αντιυπηρεσιακή φραστική εξύβριση του Προϊστάμενου Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ψαχνών Εύβοιας, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος συναδέλφων από διάφορες περιοχές της χώρας. Η απαράδεκτη εξύβριση εξαπολύθηκε εναντίον των συναδέλφων, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, καθώς και για την έλλειψη ουσιαστικής διοικητικής μέριμνας.
Αρνήθηκαν να καταδικάσουν και την κατ’ ιδίαν προβοκατόρικη επίθεση και φραστική εξύβριση του Προϊσταμένου του συγκεκριμένου Κλιμακίου, σε βάρος μέλους της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας. Δεν πήραν θέση ούτε για τις ευθύνες που φέρουν και ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας, που σιγοντάρισαν τις δηλώσεις του εν λόγω Προϊσταμένου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( βλέπε στην ιστοσελίδα μας την ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. στις 26-8-2018 ).
Το προεδρείο και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. έδωσαν κάλυψη σε τέτοιου είδους άθλιες και αυταρχικές συμπεριφορές, που στόχο έχουν να τσακίσουν το ηθικό των εργαζομένων, για να δουλεύουν μέρα νύχτα μέσα σε άθλιες συνθήκες με σκυμμένο το κεφάλι.
  Η Ε.Α.Κ.Π. ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται τέτοιου είδους προσβολές και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι την  πλήρη αποκατάσταση των θιγόμενων συναδέλφων μας.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Όλοι οι πυροσβέστες, σε όλη τη χώρα, πρέπει να ενημερωθούν για το τι γίνεται στα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας. Για τον πλήρη εκφυλισμό και εξευτελισμό, του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου. Να καταγγέλλουμε συνεχώς και να απομονώσουμε όλους τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, που δεν αγωνίζονται και ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας.
Η Ε.Α.Κ.Π. συνεχίζει μόνη της τον αγώνα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο, για την επαρκή πυροπροστασία και πυρασφάλεια του λαού και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πυροσβεστών.
Μετά την ένστολη διαμαρτυρία που οργανώθηκε με επιτυχία στην Ήπειρο, θα ακολουθήσουν και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στη Θεσσαλονίκη ( εν όψει Δ.Ε.Θ. ) στις οποίες σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.  Όσο θα ανεβαίνουν και θα ενισχύονται οι δυνάμεις της Ε.Α.Κ.Π. σε όλη τη χώρα, τόσο θα ενισχύεται και ο αγώνας των πυροσβεστών.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη