Η γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας της βιβλιοθήκης Νέου Μοναστηρίου Δομοκού

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δομοκός, 17/09/2018

Η αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας με θέμα «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, έπεσε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, το φθινοπωρινό απόγευμα  της 7ης Σεπτεμβρίου. Στην εκστρατεία συμμετείχαν συνολικά 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.
Οι δημιουργίες των παιδιών που συμμετείχαν στις δράσεις της Βιβλιοθήκης Νέου Μοναστηρίου,  τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια περιμετρικά της αίθουσας της βιβλιοθήκης και ετοιμάστηκε μία πολύ όμορφη, πολύχρωμη και ενδιαφέρουσα έκθεση με πολλά μηνύματα για τους παραβρισκόμενους.
Οι μικροί αναγνώστες και συντελεστές αυτής της πολύ όμορφης εμπειρίας έδειχναν ιδιαίτερα περήφανοι για τις δημιουργίες τους, οι οποίες οφείλονταν τόσο στη δική τους έμπνευση όσο και στην οργάνωση και καθοδήγηση των εμψυχωτών, αλλά και στην άψογη παρουσία και ουσιαστική συμβολή των εθελοντών που συνεργάστηκαν με τα παιδιά και δημιούργησαν μαζί τους.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής λήξης, τα παιδιά ξαναθυμήθηκαν τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν, συζητώντας μπροστά από τις κατασκευές και τις ζωγραφιές τους, ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους για την υπέροχη εμπειρία φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας  που είχαν  στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Οι συνοδοί των μικρών παιδιών περήφανοι και εντυπωσιασμένοι από το πλούσιο υλικό της έκθεσης παρακολούθησαν με προσήλωση και ενδιαφέρον  την αποτίμηση των δράσεων που υλοποιήθηκαν.
Η θετική παρουσία του υπεύθυνου και συντονιστή της εκστρατείας κ. Τάσου Τερζίδη, όλων των εμψυχωτών και εθελοντών: κας Μπίμπου Βάσως, κας Ταουσάνη Αριάνθης, κας Τσανή Ντίνας, κα Νατούδη Κυριακής, κα Καναλίδη Άννας, κα Μπέκα Δήμητρας, κα Καντίδου Ισιδώρας, κα Τσιγάρα Κατερίνας, κα Γιαννακοπούλου Κων/νας, κα Πρεκατέ Δέσποινας, κ. Πατσιαλίδη Γιώργου, κα Στεφούδη Γιώτας, κα Σόρκου Βίκυς, κα Στεφανούδη Παναγιώτας, κα Καϊδαντζή Νατάσας, κα Καϊδαντζή Φωτεινής, κα Καράμπαλη Ελπίδας, κα Μαμαλούδη Φωτεινής, του υπεύθυνου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα της Βιβλιοθήκης και Πρόέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Λυκείων και Γυμνασίων του Δήμου Δμοκού κ. Ν. Καλημέρη, του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Δομοκού κ. Γ. Πέτσα και της Προέδρου της τοπικής κοινότητας Νέου Μοναστηρίου κα Βουβαλούδη-Τατσιαρή Αφένδρα έδωσε μία πανηγυρική νότα στη γιορτή  λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί η πολύτιμη και δημιουργική συνεργασία του συντονιστή και των εμψυχωτών της βιβλιοθήκης Νέου Μοναστηρίου με τον υπεύθυνο της παιδικής βιβλιοθήκης  Καρδίτσας κ. Θανάση Κουρόγλου, καθώς και την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Λιτοχώρου κα Κατερίνα Μυλωνίδου κατά τη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που ενίσχυσε τις δεξιότητες όλων των συντελεστών σχετικά με τη διαχείριση χρόνου, κατανομή έργου και πόρων.
Τέλος, οι μικροί αναγνώστες  και οι συνοδοί τους απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ που ετοιμάστηκε για την περίσταση, με λιχουδιές από μέλι, τις οποίες δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και εκείνες που οι μαμάδες έφεραν από το σπίτι.










Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη