Η Ανάμνησις του εν Χώναις Θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ στην Ενορία του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

Λαμπρά εορτάσθηκε στις 5 & 6 Σεπτεμβρίου  η ανάμνησις του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του εκ Μανταμάδου της Λέσβου,  στο μοναδικό στην κεντρική Ελλάδα  καλλιμάρμαρο  Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο ευρίσκεται στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου.
            Το απόγευμα της Τετάρτης  τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας  με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από την Ενορία και από την πόλη της Λαμίας.
          Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μηυτροπόλεως μας Πανοσιολ.  Αρχιμ. π.  Σεραφείμ Ζαφείρης,  ο οποίος μετέφερε και τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,  ενώ το Ιερό αναλόγιο εκόσμησε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Πρωτοψάλτης κ. Ανδρέας Ιωακείμ.
          Ακολούθως στον προαύλιο χώρο του Ναού εδόθη σε όλους  κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Την βραδιά έκλεισε μια όμορφη παραδοσιακή εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποίας  η μικτή  χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης υπό την διεύθυνση του κ. Ιωακείμ, με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Μουσικού Ωδείου " Εν Ωδαίς", τραγούδησε όμορφα  παραδοσιακά τραγούδια.
          Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Καρανάσιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως.   Εν συνεχεία προσέφερε μια εικόνα του Ταξιάρχη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης κ. Βασίλειο Καρατράντο και μια ανθοδέσμη στον χοράρχη κ. Ιωακείμ.
             Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης με τη σειρά του προσέφερε στον π. Νικόλαο ένα βιβλίο με την ιστορία της Αταλάντης.
               Ακολούθως  τα παραδοσιακά τμήματα χορού ενηλίκων της Ενορίας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Καλαθά παρουσίασαν χορούς από την Ρούμελη και τα νησιά της Ελλάδος.
          Στον Εσπερινό και στην Εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφρειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, η τέως βουλευτή κα Ελένη Μακρή και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Σταυρού κ. Ευάγγελος Κυροδήμος.
            Ανήμερα της Εορτής Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου  στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
             Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη για ακόμη μια φόρα την οικογένεια του κ. Ιωάννου Ντουλάκη, εμπνευστές και δωρητές του καλλιμαρμάρου αυτού Παρεκκλησίου και αναφέρθηκε εκτενώς στους Αγγέλους, οι οποίοι αποστέλλονται από τον Θεό δια να διακονούν και να προστατεύουν τους ανθρώπους. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ, ευχόμενος προς όλους:
            « Να επικαλούμεθα και να επιζητούμε την βοήθεια του Αρχαγγέλου Μιχαήλ για τις ανάγκες τις δικές μας, της οκογενείας μας, των παιδιών μας και του Έθνους μας. Χρόνια Πολλά»!
            Τέλος συνεχάρη τον π. Νικόλαο και τους συνεργάτες του  για το πνευματικό και ποιμαντικό  έργο που επιτελεί στην Ενορία και ευχήθηκε η Χάρις του Ταξιάρχη να επισκιάζει την Ενορία, την πόλη μας και όλους τους προσκυνητές που το επισκέπτονται και  εναποθέτουν την ελπίδα τους στον Ταξιάρχη.
            Μετά τη διανομή του αντιδώρου προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και προ της αναχωρήσεως του ο Σεβασμιωτατος επισκέφθηκε τον κυρίως Ναό του αγίου Βασιλείου όπου προσεκύνησε  και εθαύμασε τα νέα ξυλόγλυπτα καθίσματα που απέκτησε προσφάτως η Ενορία.

 imfth.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη