ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: Το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου είναι ιδεοληπτικό και επικίνδυνο

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ:
Το πόρισμα της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου» για τη βία στα Πανεπιστήμια προκαλεί ειλικρινείς απορίες όχι απλά για τα κίνητρα, αλλά για την ίδια την σοβαρότητα των συντακτών του. Πρόκειται για μια έκθεση ιδεών που, αν δεν ήταν πέρα για πέρα επικίνδυνη, θα ήταν πραγματικά αστεία.

Πρώτο και κύριο, από όλη αυτή την έκθεση ιδεών για τη βία στα πανεπιστήμια περισσεύουν οι θεωρίες περί πρόληψης της εγκληματικότητας, απουσιάζει όμως, οποιαδήποτε αναφορά στην καταστολή ενός εγκλήματος που τελείται εντός του ακαδημαϊκού χώρου. Αποδεικνύεται έτσι ότι οι συντάκτες του πορίσματος είτε είναι παντελώς άσχετοι με την κατάσταση στις σχολές μας, είτε είναι τυφλά ιδεοληπτικοί, αγνοώντας επιδεικτικά την κυριαρχία παρακρατικών ομάδων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Φυσικά, κεντρικό σημείο της πρότασης της επιτροπής Παρασκευόπουλου είναι η ανοχή (αν όχι η ενθάρρυνση) στα εγκλήματα χαμηλής ποινικής απαξίας, προτείνοντας τη θεσμοθέτηση οργάνων τα οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Δημιουργείται έτσι ένα καθεστώς ασυλίας των δραστών και, τελικά, διευκολύνεται η τέλεση βαρύτερων εγκλημάτων, καθώς τα όρια μέσα στα οποία μπορούν να παρέμβουν οι Αρχές καθίστανται δυσδιάκριτα.

Από εκεί και πέρα, είναι αδιανόητος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι καταλήψεις: Είναι απαράδεκτο ενώ παρακωλύεται διαρκώς η ακαδημαϊκή καθημερινότητα, η Επιτροπή να προκρίνει τη λειτουργία «Μόνιμης Επιτροπής Διαπραγμάτευσης», νομιμοποιώντας στην πράξη μια παράνομη και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η επιτροπή προτείνει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας για τη λειτουργία των ήδη κατειλημμένων χώρων των ιδρυμάτων. Τα πανεπιστήμια όμως δε χρειάζονται «εργαστήρια επαναστατών» αλλά χώρους που οι νέοι ελεύθερα θα αναπτύσσουν  υγιείς μορφές κοινωνικοποίησης.

Τέλος, τα ευχολόγια για την καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών και όχι της ίδιας της εμπορίας τους δεν χρειάζονται τον παραμικρό σχολιασμό, γιατί στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής τεκμηρίωσης, αλλά και επαφής με την πραγματικότητα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Οι έμποροι της οδού Μασσαλίας δεν θα καταπολεμηθούν με πολιτική υποκατάστατων. Θα διωχθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, με κάθε κόστος.

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ έχει πλήρη και σύγχρονη πρόταση παιδείας, μέσα στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα στα θέματα ασφάλειας των ακαδημαϊκών χώρων. Αυτή την πρόταση παιδείας συμμερίζεται και στηρίζει κάθε χρόνο, με κάθε αφορμή η φοιτητική κοινότητα, ενώ ταυτόχρονα οι θέσεις μας απολαμβάνουν συντριπτική αποδοχή στην κοινωνία. Αντίθετα, η επιτροπή του κ. Παρασκευόπουλου επέλεξε να αγνοήσει την πλειοψηφία των φοιτητών και των πολιτών, προκρίνοντας τις ιδεοληψίες των μελών της, που μόνο τέρατα έχουν γεννήσει όπου εφαρμόστηκαν.

Το πόρισμα αυτό θα πάει στα σκουπίδια, όχι μόνο γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να το υλοποιήσει, αλλά κυρίως γιατί δεν το θέλει κανείς στην κοινωνία εκτός από τους συντάκτες του και τους εντολείς τους, δηλαδή ο κ. Γαβρόγλου και ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες θέλουν πανεπιστήμια ανοιχτά, σύγχρονα, παραγωγικά, ασφαλή και ελεύθερα και η επιθυμία τους θα γίνει σύντομα πράξη από μια κυβέρνηση που σέβεται την ανάγκη της κοινωνίας για πρόοδο, ελευθερία και ασφάλεια.

Για το Γραφείο Τύπου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη