Εγκαίνια της PurPur Gallery στη Λαμία

Δελτίο τύπου
PurPur Gallery

Λαμία 10/9/2018

PurPur=κόκκινο+μπλε=μωβ

Ένας καινούργιος χώρος ξεκινάει το ταξίδι της τέχνης στη Λαμία.
Σε ένα περιφεριακό και εξαιρετικά διαμορφωμένο περιβάλλον, με προδιαγραφές απαιτητικών ομαδικών και ατομικών εκθέσεων, η γκαλερί PurPur δημιουργεί το πλάισιο τάσεων και σχεδιασμού, θέτοντας τους βασικούς άξονες λειτουργίας της που είναι η επιλογή και φιλοξενία ποιοτικών και διαφορετικών εκθέσεων.
Εμπλουτίζει δε και συνθέτει στον προγραμματισμό της διάφορα event ανοιχτά για το κοινό, όπως επίδειξη τεχνικής και τεχνοτροπίας από εικαστικούς δημιουργούς, παρουσίαση- απαγγελία του έργου νέων ποιητών και λογοτεχνών, Performance, ομιλίες θεωρητικών γύρω από την τέχνη, και πολλές άλλες συνεργασίες).
Η γκαλερί φιλοδοξεί να παρουσιάσει το έργο γνωστών και νεότερων καλλιτεχνών Ελλήνων και ξένων, στο ευρύτερο κοινό της Λαμίας και της περιφέρειας, να αγκαλιάσει τους καλλιτέχνες και βεβαίως να προτείνει στο κοινό τη συγκριτική επιλογή του καλού έργου.
Η εμπειρία, η γνώση και η αγάπη που εμπεριέχει η πρωτοβουλία αυτή δημιουργούν τις προυποθέσεις εμπιστοσύνης, σταθερών συνεργασιών, αλληλουποστήριξης και εμπιστοσύνης μεταξύ του κοινού, των καλλιτεχνών και της γκαλερί.
Μέσα από τη γκαλερί το εικαστικό έργο αναδεικνύεται ενισχύοντας την ταυτότητά του, υποστηρίζεται και προωθείται.
Οι καλλιτέχνες επιλέγουν επαφές, ομάδες και διαχρονικές συνεργασίες. Και τέλος, ο αποδέκτης βιώνει και αξιοποιεί την άμεση επαφή με το έργο και τον δημιουργό.

Η εναρξη της λειτουργίας του χώρου θα γίνει με τη φιλοξενία της 13ης smArt του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας- ΣΚΕΤΚΕ.
Στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν 45 καλλιτέχνες μέλη του ΣΚΕΤΚΕ με έργα μικρών διαστάσεων, ζωγραφικής, μικρογλυπτικής, κεραμικών, κοσμημάτων. Τα εγκαίνια της γκαλερί αλλά και της εναρκτήριας έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, μετά τις 20.30 το βράδυ στην οδό Ανθήλης 6Β Λαμία.
Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 27/9 έως 17/10/2018.

-Στη γκαλερί θα λειτουργεί μόνιμο ντεπό έργων και Art Shop με καλαίσθητα μικροαντικείμενα που θα δώσουν λύσεις σε οικονομικότερες επιλογές δώρων.
-Η ατμοσφαιρικότητα δε του χώρου προσφέρει τη δυνατότητα σύντομης χαλάρωσης μέ βιβλία τέχνης, καλής μουσικής και με δωρεάν καφέ ή τσάι.

Διεύθυνση: Ανθήλης 6B Λαμία
Ανοιχτά καθημερινά 10.00-14.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-22.00
Κυριακή κλειστά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22313 07050
fb: PurPur Gallery
Instagram:purpurgallery_greece
email:purpurgallery@gmail.com
purpurgallery@hotmail.com

Με τιμή
Βίκυ Βλαχογιάννη
PurPur Gallery




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη