Η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας πραγματοποίησε τον περίπλου του Αγίου Όρους

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η Ενορία της Αγίας Σοφίας πραγματοποίησε με επιτυχία διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιον όρος στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
   Οι προσκυνητές αρχικά επεσκέφθησαν την Ιερά Πατριαρχική Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στην Θεσσαλονίκη όπου προσκύνησαν το Ιερό σκήνωμα του Αγίου Θεωνά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Ηγουμένου και επανιδρυτού της Μονής και τέλεσαν δέηση υπέρ υγείας. Αφού  ξεναγήθηκαν στους χώρους  της Μονής, ενημερώθηκαν για την ιστορία της και εδέχθησαν την φιλοξενία των πατέρων.
    Ακολούθως μετέβησαν στην Ουρανούπολη όπου και διανυκτέρευσαν.
   Την επομένη ημέρα πραγματοποίησαν  τον περίπλου του Αγίου Όρους με καράβι. Κατά την  στάση τους σε προβλήτα, στο καράβι μετέβησαν Πατέρες από την Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης, οι οποίοι προσεκόμισαν χαριτόβρυτα  Λείψανα της αγίας Προμήτορος Άννης και άλλων αγίων τα οποία έθεσαν προς προσκύνηση και αγιασμό των προσκυνητών. Όλοι μαζί έψαλλαν εν πλώ την Ιερά Παράκληση στην αγία Άννα, ετέλεσαν αγιασμό και άκουσαν πατερικό και ωφέλιμο λόγο από τους Πατέρες.
   Κατά την επιστροφή τους μετέβησαν στην Ιερά μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή όπου προσεκύνησαν απότμημα Ιερού Λειψάνου  του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου καθώς και τον τάφο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
   Το βράδυ επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας αποκομίζοντας πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και θεία ευλογία.
Εκ της Ενορίας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη