Η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας στα Μετέωρα

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, την  Τρίτη 23 Οκτωβρίου, 60 πιστοί από την  Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ναού   π. Χρήστο Καραγιάννη πραγματοποίησαν προσκυνηματική  επίσκεψη στα Μετέωρα.
Αρχικά οι προσκυνητές επισκεφθήκαν την  Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσινού όπου τους καλωσόρισε ο π. Ιωάννης και ετελέσαν Ιερά παράκληση στην Παναγία.
Ακολούθως εδέχθησαν την αβραμιαία φιλοξενία των Πατέρων και ο π. Ιωάννης τους  ωμίλησε για το ιστορικό της Μονής , την εικόνα της  Παναγιάς και τους  ευλόγησε με τον Σταυρό του Αγίου Παϊσίου.
Στην συνέχεια ανηφορίσαν για  το Ιερό Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων . Στο Καθολικό της Μονής προσεκύνησαν την Τίμια Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους και κατόπιν οι μοναχές τους ωμίλησαν για τον Άγιο Χαράλαμπο και το Ιστορικό της Μονής.
Τέλος προς της αναχωρήσεως τους από τα Ιερά Μετέωρα επισκεφτήκαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου , ο οποίος είναι ο μοναδικός όπου έχει τον Άμβωνα στο κέντρο του Ναού!
Αργά το απόγευμα γεμάτοι θεία ευλογία επέστρέψαν στην πόλη της Λαμίας ανανεώνοντας το ραντεβού τους για επόμενη προσκυνηματική εξόρμηση.
Εκ της Ενορίας
Φωτό Δημήτριος Ανάγνου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη