Πανιώνιος – Λαμία 1-0

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, στο οποίο η Λαμία είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους και ο Πανιώνιος είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε γκολ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν χάρη στο γκολ του 24χρονου μεσοεπιθετικού, Γιώργου Μασούρα, στο 70΄ να πάρουν ένα ισχνό προβάδισμα (1-0) με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς (07/02).
Μόλις μια καλή ευκαιρία επιφύλλασε το πρώτο ημίχρονο, κι αυτή λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου του αγώνα (28′), όταν ο Σπιριντόνοβιτς πλάσαρε από τα δεξιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παντελιάδη και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Με ένα σουτ του Μασούρα στο 31′ και μία ωραία προσπάθεια του Ντουρμισάι (35′) έκλεισε το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0. Το αμυντικό πλάνο της Λαμίας έδειχνε να αποδίδει και οι επιθετικές προσπάθειες του Πανιωνίου έπεφταν στο κενό.
Στην επανάληψη, στο 47′ η Λαμία είχε μια υποψία φάσης με το δυνατό σουτ του Μπλάζιτς να περνά μόλις άουτ, το ίδιο και το μακρινό σουτ του Μασούρα στο 54′. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά κάτι που συνέφερε τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι, αφυπνίστηκαν κάπως μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και πίεσαν για να ανοίξουν το σκορ, κάτι που εν τέλει επιτεύχθηκε στο 70′ μέσω μιας εξαιρετικής συνεργασίας των Σιώπη- Βλάχου- Μασούρα, με τον τελευταίο να νικάει τον Μελίσσα (1-0).
Στο 75′ οι Λαμιώτες αντέδρασαν κυνηγώντας την ισοφάριση, όμως ο Κότνικ «εξουδετέρωσε» το πλασέ του Ακόστα μέσα από την περιοχή. Στο 87’ ο Πανιώνιος πλησίασε στο 2-0 με νέα ομαδική προσπάθεια, όμως ο Σαββίδης προ του Μελίσσα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας.
Το κλειδί: Σε μια αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές, το γκολ του Πανιωνίου από την εξαιρετική συνεργασία Σιώπη- Βλάχου – Μασούρα ήταν και το κλειδί της.
Το 10άρι: Ο σκόρερ Γιώργος Μασούρας ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στο γήπεδο και ήταν μόνιμος «κίνδυνος» για την εστία της Λαμίας.

Στον πάγκο: Ο Τσούκαλος, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά του απόψε και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Όλα καλά με την αμυντική τακτική, αλλά με μόνο μία τελική η Λαμία έδειξε να μην έχει καν στο μυαλό της, την προοπτική της νίκης.

Πανιώνιος – Λαμία 1-0
Γκολ: 70′ Μασούρας

Κίτρινες: Μπλάζιτς, Όμο- Σαραμαντάς

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητές: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας)
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Σιώπης , Μασούρας (92′ Παπαγεωργίου), Μπραχίμι (46’ Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς (71’ Σαββίδης), Ντουρμισάι
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Κουτρομάνος (36’ λ.τρ. Καραγιάννης), Τσούκαλος (51’ Βάντερσον), Ακόστα (80′ Μπουλούλης), Μπούντνικ.

https://www.to10.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη