Πραγματοποιήθηκε η 15η ανοιχτή συνέλευση της κίνησης «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ»

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                             Λαμία 1-11-2018
Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ
Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, η 15η ανοιχτή συνέλευση της κίνησής μας.
Στα θετικά της, η μεγάλη συμμετοχή παραγωγών, μαζί με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων και οικοτεχνίες της περιοχής μας που για πρώτη φορά ήρθαμε σε επαφή. Μετά την ενημέρωση της συνέλευσης για τα προϊόντα που παράγουν, συζητήθηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας εμβόλιμης απευθείας διάθεσης, μετά τις 10 Νοεμβρίου (τρέχουσα 44η διάθεση) και πριν τις 15 Δεκεμβρίου (προγραμματισμένη 45η), αποκλειστικά με βιοκαλλιεργητές και οικοτεχνίες.
Η πιο πιθανή ημερομηνία για αυτή την ειδική απευθείας διάθεση, αν λυθούν όλα τα σχετικά διαδικαστικά ζητήματα, είναι η 24η Νοεμβρίου 2018. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε σημαντικές προσπάθειες και ιδιαίτερα, ποιοτικά προϊόντα, που παράγονται πολύ κοντά μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής είναι η ευρύτερη συμμετοχή εθελοντών και η ενεργοποίηση και συνεργασία των παραγωγών.
Εκτός από το παραπάνω θέμα, και πέρα από τα καθιερωμένα, από τη Συντονιστική Ομάδα είχε γίνει προετοιμασία και για τη συζήτηση της ευρύτερης συνεργασίας και συντονισμού τοπικών φορέων - συλλόγων - κινήσεων αλληλεγγύης πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Αυτό το θέμα, λόγω της μικρής συμμετοχής των άλλων φορέων και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους παρόντες το γνώριζαν από τις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Ομάδας, δεν συζητήθηκε.
Ας αναλογιστούμε ότι είναι δύσκολο για τη Συντονιστική Ομάδα, αν και σχετικά πολυπληθής, να συνεχίζει μόνη της και μάλιστα να διευρύνει τις δραστηριότητες της κίνησης. Χρειάζεται η συμμετοχή περισσοτέρων και στο σχεδιασμό τους και στην υλοποίησή τους.
Συνεχίζουμε, παράλληλα με τις προσπάθειες για την εμβόλιμη, με την 44η απευθείας διάθεση που θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με ζυμαρικά, γίγαντες και φασόλια πλακέ Καστοριάς, ψημένες πιπεριές και μελιτζάνες, ελαιόλαδο, ρύζι, τυρί, γιαούρτι, απορρυπαντικά και χαρτικά.
Οι παραγγελίες της είναι σε εξέλιξη έως την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και μπορούν να δοθούν:
- Διαδικτυακά με την ηλεκτρονική φόρμα της ιστοσελίδας μας www.kastrolamias.gr
- Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote) - 6947081904 (Vodafone) - 6906981623 (Wind)
- Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλ. Πάρκου: Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου (10:30π.μ.-12:30μ.μ.)
Ανοιχτή είναι και η Φόρμα Εθελοντών για 10/11/2018 στην ιστοσελίδα. Η ανάγκη για εθελοντές είναι μεγάλη, καλούμε όσους πιστεύουν σ’ αυτή την προσπάθεια και τη στηρίζουν ως αγοραστές, να τη στηρίξουν όσο μπορούν και ως εθελοντές διασφαλίζοντας τη συνέχεια και την επιτυχία της.
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη