Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 9 κλοπές και απόπειρα κλοπής από οχήματα, στην Άμφισσα Φωκίδας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (9) κλοπές και απόπειρα κλοπής από οχήματα, στην Άμφισσα Φωκίδας
Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατηγορούνται (2) ημεδαποί
Επέλεγαν ως υποψήφιους «στόχους» τους οχήματα, τα οποία οι κάτοχοί τους στάθμευαν είτε έξω από Κλειστό Γυμναστήριο, είτε έξω από Κοιμητήριο της περιοχής, ενώ παραβίαζαν τα οχήματα με την θραύση των παραθύρων τους, χρησιμοποιώντας κυρίως πέτρες
Από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν σωρεία κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οχήματα στην Άμφισσα Φωκίδας.
Από την συνδυαστική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 30 & 32 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 25-06-2017 έως και 23-09-2018, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά εννέα (9) κλοπών – διαρρήξεων και μίας (1) απόπειρας κλοπής – διάρρηξης οχημάτων (Δ.Χ.Φ., Δ.Χ. & Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα).
Γίνεται μνεία ότι επέλεγαν ως υποψήφιους «στόχους» τους οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν σταθμεύσει είτε έξω από Κλειστό Γυμναστήριο, είτε έξω από Κοιμητήριο της περιοχής, ενώ παραβίαζαν αυτά, με την θραύση των παραθύρων τους, χρησιμοποιώντας κυρίως πέτρες.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και τσάντες με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, κατά περίπτωση, για διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων συνεργών τους, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας - Δελφών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη