Φθιώτιδος Νικόλαος: «Είναι ανάγκη να ξαναβρούμε την Χάρη του Θεού για να αλλάξει η ζωή μας»

Στην όμορφη πόλη της Λιβαδειάς μετέβη το πρωί της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη, προκειμένου να συνεορτάσει με τον Ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό,  την μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

            Ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως προηξήρχε του λαμπρού πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου, στο οποίο συνιερούργησαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφορος, ο κυριάρχης Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου, των Αρχόντων της πόλεως, της Περιφερείας και του Στρατού, καθώς και μεγάλου πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον μεγαλοπρεπή, καλλιμάρμαρο  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, δια να τιμήσουν την προστάτιδά τους Παναγία.

            Τους Ιερούς ύμνους των ακολουθιών απέδωσε θαυμάσια,   πολυμελής Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ηλία Στάθη.

 Οι Ιερές ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως «Βοιωτική Εκκλησία», καθώς και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm).

            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, αρχικά ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο δια την τιμή και την χαρά της προσκλήσεως και ακολούθως  αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου αναφερθείς εις  το Πανίερο πρόσωπο της Κεχαριστωμένης Παναγίας, η οποία ως πηγή της Χάριτος του Θεού, εισήγαγε την Χάρη στον κόσμο και την μεταδίδει σε όλους τους πιστούς χριστιανούς.

            Χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε:

            « Είναι μεγάλη η τιμή, αγαπητοί μου αδελφοί, για την ανθρωπότητα, να διαλέξει ο Θεός έναν άνθρωπο, για να επιτελεστεί το έργο της σωτηρίας ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους.

            Σήμερα η Παναγία μας εισέρχεται εις τα Άγια των Αγίων και μαζί της φέρνει την Χάρη του Θεού, διότι είναι Κεχαριτωμένη. Η Χάρις είναι η ευμένεια του Θεού, η ευπρέπεια της Εκκλησίας, η δύναμις των Χριστιανών.

            Η Εορτή αυτή της Παναγίας μας, πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας. Τελικά είμαστε χριστιανοί; Είμαστε πραγματικά στην ουσία Χριστιανοί; Ελπίζουμε εις την δύναμη της Χάριτος του Θεού για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Πατρίδα μας και στον κόσμο; Μήπως όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και πάσχει η κοινωνία μας, οφείλεται στο ότι εγκαταλείψαμε εμείς την Χάρη του Θεού;

            Μπορούμε πάλι να πλησιάσουμε τον Θεό εάν εισέλθουμε ξανά στην Εκκλησία για να βρούμε πάλι την Χάρη Του και να αλλάξει η ζωή μας. Το οφείλουμε στη νεολαία μας, στα παιδιά μας, πρέπει να τους δείξουμε το Χριστιανικό ήθος και την ζωή της Εκκλησίας για να μπορέσουν να ζήσουν.

            Που ακούστηκε η Ελλάδα να γίνει ουδετερόθρησκο κράτος; Εμείς θα απεμπολήσουμε την πίστη των Πατέρων μας; Εμείς θα ξεριζώσουμε την Ορθόδοξη πίστη από την καρδιά του λαού μας; Με ποιο δικαίωμα και με ποια αρμοδιότητα; Επειδή η Ευρώπη χρεοκόπησε; Εμείς θα ακολουθήσουμε την Ευρώπη στα καλά και θα διώξουμε μακριά τα κακά. Όχι πιθηκισμούς και μιμητισμούς, διότι αυτά θα θάψουν το Γένος μας και την γλυκιά μας Πατρίδα Ελλάδα.

            Αδελφοί μου υπάρχει ελπίδα, εάν ξαναβρούμε πάλι την Χάρη του Θεού, δηλαδή να πλησιάσουμε τον Θεό και να γευθούμε την αγάπη Του.

            Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά με ακοίμητη προστάτιδα και φρουρό την Υπεραγία Θεοτόκο».

            Προ της απολύσεως της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους αγίους Αρχιερείς δια την τιμητική και ευλογημένη παρουσία τους εις την Πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Λιβαδειάς και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά!

            Ακολούθησε μεγαλειώδης Λιατανεία της Ιεράς Εικόνος των Εισοδίων στους δρόμους της πόλεως, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής, Στρατιωτικού αγήματος, του Ιερού κλήρου, των Αρχόντων και μεγάλου πλήθους πιστών.

            Τέλος ο Ποιμενάρχης μας έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημερώσεως, όπου αναφέρθηκε και στο επίκαιρο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη